• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
al-import ltd - специалист
Твърди глави сте вие северняците :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
al-import ltd, не ми се връзвай, винаги се изказвам много умно, и не съм далеч от истината. :roll:
Конкретно, ти сам си го поиска, поствайки конкретен модел машина в потребителска тема. Да бе писал най-общо за еърлес машините, да бе споделил личните си впечатления, но не, ти изпляска марка /модел, хвърли въдицата и ... реагирах първосигнално.
Имаше някъде тема "с какви машини работм" или нещо подобно. Баш за профита да си споделят. Ще признаеш, че в "направи си сам", дето гледаме да спестим някой лев от майстор или четка (примерно) да разпитваш за машина 5 бона без окомплектовката е меко казано твърдичко.
Е за тази знам,че е най-разпространена в България за това точно нея посочих.Може да не съм бил много полезен с тази тема това е друг въпрос.Все пак не е задалжително всеки да си купи, но е хубаво да знаят хората,че има и такава техника.Парите са много наистина.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Пожелавам ти скоро да си избие парите и да не ти тежи финансово.
За промишлени сгради е супер. То за там всяка машина е добра. Инак гледам, че навсякъде с нужда и без нужда "арт" боядисват. Където ми е халтурката сега, са 4 цвята, тавани, чупки, отсичания...
Да това е най-важното да се излезе на плюс.Все пак може да има хора с големи обекти.Още повече искам да подчертая,че тази машина дава и икономия на боя,което не е за подминаване.Благодаря,че все пак не останахте напално безучастни към темата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Споко. Нема начин, тука безучастни нема.
Я ти поразкажи кое-как. Как е пълниш, как я празниш. Кои боици предпочита, кои я задръстват...Какъв облак прави, от какво разстояние пръскаш ...
Днеска съм малко зает,но обещавам ще кача повече инфо как се работи с тази машина,колко икономия дава и тн.
I'll be back soon :)
Намерих време малко да попиша пак за безваздушното боядисване.Значи машината има различни накрайници в зависимост от типа на боята.Направо се слага баката с боята и машината се оправя от там нататак.Има малко по-скъпи модели машини,които сами си смесват вода и боя .Машината се почиства много лесно.Слага се една кофа с вода и се затваря един цикул докат се измие.Имам предвид слага се водата на всмукателната помпа и накрайника се поставя в същата кофа да циркулира.Доколкото разбрах от запитвания до разни фирми цената на този модел е 5700 без ддс.Това е доста пари и може би това ще забави бързото навлизане на подобна техника.Преди два дена боядисахме един цял апартамент с лекота за един ден.Ще кача малко снимки да се убедите в качеството на машината.Работихме на 60 бара налягане.Машината докарва с лекота 100 бара,но няма нужда от това убийствено налягане.Ако някой има апартамент нудаещ се от боядисване или нещо по-голямо нека се свърже с мен да обсъдим детайлите.Готов съм да демонстрирам преди да се договаря каквото и да е било като цена и тн.
Също бях казал,че ще посоча каква икономия дава машината.Значи грубо сметнато излиза,че средно скъпа боя се пада по 40ст на квадрат една ръка.Ако същата квадратура се боядиса с мече сложете още поне 15ст отгоре.Значи на всеки квадрат излиза,че си икономисвате 15ст от боя само.Това не е малко като се има предвид,че на средно голям апартамент може да спестите към 30лв с лекота.За разликата в скоростта на боядисване няма да говоря там разликите са очевидни.
  • 1
  • 2

Тема "Безвъздушно боядисване с Airless Sprayer Graco 495 Ultra." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: