Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
smokee - специалист
Нямаш никакви проблеми само кажи място,на което няма свидетели и кога и съм там.Заради такива отворковци като теб съм с условна присъда за побой сега,но съм сигурен ,че си страхливец,който ще настина ако го чакам да се бием...
preslav - майстор
smokee написа:
Ще те помоля да не пишеш повече по темата ми ! Как колегата преслав ме разбра а ти неможа ? И от снимките и от обясненията неможа да разбереш,че ИЗОЛАЦИЯТА Е ОТ ВЪТРЕШНАТА СТЕНА НА ТЕРЕСА,хората ти го обясниха и още неможеш да го проумееш и твърдиш,че изолацията е външна !!! Или си влязъл тук за да подвеждаш хората с невярна информация и да ги гледаш после как си блъскат главите или си някакъв рекордно прост човек !
Довърши си работата както си я почнал - никой не се е научил без да греши, а и в крайна сметка нищо фатално не се е случило!
Попитай в магазините за грунд (някакъв дълбокопроникващ) - съжалявам, че не мога да те насоча към нещо конкретно, но знам, че има какви ли не химии. Грундирай, после боядисвай и си щракай с пръсти - във всички случаи ще е по-добре на вид от досегашното, ще ти е кеф, че сам си го направил, ще имаш опита за да не повтаряш грешките си, ще имаш смелостта да продължиш да правиш нещата с двете си ръце (които определено не са заврени в Г... - както някой написа) - да продължавам ли да изтъквам предимствата на това, което си направил вече!
Проблема на гипса е че е хигроскопичен, но не знам дали това се онася за съвременните гипсо-лепилни смеси - застраховай се със запечатка (влагата да не достига до гипса)! Важното в цялата гимнастика е че си опитал и научил нещо, а още по-важното е да не се отказваш!
Много приказки станаха, че да обобщя: виниширай си с гипса (така, че на теб да ти хареса), грунд (имало някакъв на БОРО, но със сигурност има и други), фасаген (поне 2 ръце), редовно проветряване за да не се трупа конденз и мухъл.
Успех!
П.П. не се заигравай с "отворковците" - ще пораснеш и ще разбереш, че освен кокали се трошат и нерви, кокалите зарастват, но нервите никога!
smokee - специалист
Колега аз днес взех една специална смес за EPS на циментова основа.Издърпах мрежата от гипса,шпакловах наново с Weber-а и сложих едно винкелче на ъглите.И ето какво се получи:

Прикачен файл

DSC05829.jpg

Прикачен файл

DSC05828.jpg
DSC05828.jpg (61.49 KиБ) Видяна 3241 пъти

Прикачен файл

DSC05826.jpg
preslav - майстор
smokee написа:
Колега аз днес взех една специална смес за EPS на циментова основа.Издърпах мрежата от гипса,шпакловах наново с Weber-а и сложих едно винкелче на ъглите.И ето какво се получи:
Значи си се справил - поне на снимките изглежда добре. Утре можеш да финишираш със същото лепило - теглиш с маламашката докато ти хареса, дори и да останат малки ръбчета можеш да ги отстраниш на следващия ден с шкурка или с ръба на маламашката. После си боядисвай или каквото там си решил, аз лично предпочетох да завърша с бяла шпакловка, но пак на циментова основа - чак сам си го харесах.
smokee - специалист
Благодаря ти колега ! Добре,че са останали и хора като теб !
Налага ли се още една ръка шпакловка?И ти направо го остави на шпакловка без боядисване ли?
preslav - майстор
smokee написа:
Благодаря ти колега ! Добре,че са останали и хора като теб !
Налага ли се още една ръка шпакловка?И ти направо го остави на шпакловка без боядисване ли?
При мен става въпрос за външна изолация - оставил съм втората ръка за догодина, нямам намерение да боядисвам - хората на които помагам го харесват и в този вид. Пак ти казвам - направи го така, че на теб да ти хареса - разхода на бяла циментова шпакловка е минимален, а като го сравниш с кефа от това, което сам си направил е направо нищожен!
Има и още едно нещо - опита който си получил го няма в нито една дебела книга! И за да не бъда разбран погрешно - книгите са синтезиран опит и без тях е немислимо да минем, но и без да пипнем (и сгрешим) няма как да се получи! Не съм го казал аз "направи кавото трябва, а да става каквото ще!" - няма нищо вечно, но това което си направил ще те радва поне 2-3-5-10 години - следващото ще е още по-добре!
smokee - специалист
Taка е колега.Най- хубаво е когато сам си го направиш и всеки път когато го погледнеш да те радва ,стига да можеш да го направиш добре .Ще мина още една ръка шпаковка със същата смес,но се чудех няма ли да е по-добре да го боядисам с боя за бани и за мокри помещения вместо с фасаген? Влажността на терасата е голяма и винаги се появава мухъл.Коя боя е по-издръжлива на мухъл фасагена или боята за бани?
например ето тази боя:

http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 20&start=0
preslav - майстор
smokee написа:
Влажността на терасата е голяма и винаги се появава мухъл.Коя боя е по-издръжлива на мухъл фасагена или боята за бани?
Нямам представа от боите за бани - фасагена го дават за външно боядисване т.е. там където има и влага и студ, но си виждал по фасадите, че и той се люпи.
От мухула единственото спасение е вентилация - където има влага, тъмно и хладно там е и мухъла.
Имам спешно питане. :|
Не знам дали пиша в правиланта тема но няма време да търся така че ме извинете.

Тия дни решихме да си шпакловаме стените в кухнята. уж всичко ок после грундирах, днес боядисах. Е да, обаче на едни места, в края на стената станаха едни... като шупли, все едно стената се напукваше от самото мече минахме го малко с шкурка и то изпопада, но и остава нещо като дупка и става неравност...

Някакъв съвет как може да се оправи това, не е много, но се вижда и дразни окото... и не е на цялата стена това е най-странното! Ползвани са различни шпакловки - възможно ли да е просто от кофти материал, дали е била лоша шпакловката например 8-[ ? А не беше така докато не почнах да боядисвам.
В чуденка сме сега с какво да го оправим... шпакловане на ново само в този участък дали ще е удачно? или нещо по -финно?

:?
toni_g79 - специалист
От умрелите грундове е (прегрундирал си).К'ъв цвят са стените?

Тема "Maлко въпроси от начинаещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: