Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
housedoktor - майстор
Тази боя ,която мислиш да вземш е мн добра.А за пукнатините ,Зачисти ги с малко ситна шкурка,обезпраши и с акрилен уплътнител ги замажи.Той поема извесни разширения.Ако щпакловката ти е идеално гладка -използвай сапунена вода за приглаждането,а ако е груба след като нанесеш акрилния уплатнител-лееко го потупай с едно парцалче ,за да добие текстурата на стенатаСамо ,че трябва да минеш с латекса пак,но го направи чак след около седмица-нека акрилният кит хубавко да си изсъхне .Марката която аз използвам е Ден Бравен.За вратата ти трябва ренде-римсовник.Необйодим е по-голям толеранс между вратата и касата,иначе след 2 ръце боя може вратата да стане много плътна и да не се затваря.Като гледах клипчето-тези по-големите язви по стените ,май ще се нуждаят от шпакловане
lotosf - специалист
Аэ боядисах с бяла боя мисля че полиакрилатна боя ама забравих на Оргахим или на Мегахим.Препоръчвам я защото създава снежнобял цвят беэ да има блясък като автоемайллака и вратите и касите стават като бял лист хартия наистина е много добра и не е особено скъпа!! :)
masterval - майстор
egx написа:
Малко се шокирах, като видях 3 страници, но изчетох всичко.Значи вратите за нещо като шперплат и са кухи.Онази боя на леко в един от първите постове ми хареса като идея.Сега гледам вратите и май ще ми трябва едра шкурка за дърво, защото на места едната врата опира в касата от страната на езика на бравата.А и на банята касата е доста зле така че и тя ще трябва да се шкури с някаква средна шкурка за метал.В събота ще се пазарува в Бриколаж-а.
А сега се сетих нещо друго.В коридора има някаква свръзка м/у панелките и след миналогодишния ремотг латекса по фугата на тавана се наду и изпопада по протежение на фугата.Ситуацията е малко кофти, защото на местата където изпопада латекса се образуваха дупки със дълбочита няколко милиметра и независимо, че минах откоре с няколко слоя латекс пак си стои същото.Просто през годините са слагани латекс, върху латекс, върху латекс и сега като натежа и се отчупи по фугата тези сички клоеве дават разлика.Абе я сега се сетих, че мога да го заснема.Дано придобиете по-вече представа.
http://4storing.com/6024o/e95b2c5af8fb9 ... c0f7f.html - 88 MB

P.s.Eй тъкмо се бях нервирал на новите технологии и те се оказаха полезни.
:-D Страхотно е да потърсиш отговор на въпроса си и да намериш три страници, нали?
По ред на проблемите.
Вратите не са шпревани, не са и кухи, но това няма значение. Използвай една и съща боя за вратата и за касата, която е метална. Това, че е увиснала, може да се дължи на нейната възраст. Не бързай да търсиш фалцови рендета, първо опитай да свалиш крилото на вратата и да навиеш два оборота на пантата, която е навита в касата. Това може да помогне, ако пантата не се е разшлякала окончателно.
Боядисвай с валяче, широчина около 10 см, леко пухкаво, полиамидно. С него можеш да минеш и фалцовете.
За пукнатините по тавана са ти обяснили.
:-D :-D :-D Не се шашкай...
egx - специалист
Добре че споменахте пантите.Днес свалих вратата набързо и ги погледнах.Няма да ги снимам на какво приличат, просто ще кажа, че ако повдигна самата вратата, когато я отварям и затварям, почти никъде не закача.Тост дори и да си играя да "дялкам" няма да има ефект, а тия стари панти се въртят както си искат.Дори имам чувството, че ако я дръпна ще я извадя от касата.
neillmakoli - специалист
Аз боядисах касите с леко ,млечно кафява:
http://prikachi.com/files/955978W.jpg
А вратите които са от фазер с емаиллак,за кит използвам Бодито.
Ще използвам темата на колегата да питам и аз за хубав грунд за вратите и касите,боята я смъкнах с топъл въздух прекитнах където трябваше и сега :? имам към 600 мл Дюлукс грунд бял,но няма да ми стигне и не знам какъв друг да използвам,Дюлъкс намерих в Практи*ер но бял грунд няма,продавачката що не ме наби докато я убеждавах че има...та давайте акъл за грунд и хубава боя глос отгоре!
toni_g79 - специалист
Търси праймер за дърво по-добре да е на водна основа.За финиш ти препоръчвам Aqua gloss на леко-пробвал съм го и ми харесва :)
housedoktor - майстор
Дилукс имат праймер за дърво ,бял и то чудесен.А в Практикер една продавачка ме убеждаваше ,че боите на водна основа ще ги измие дъжда.Ако използваш Аква глос на Леко ,можеш без грунд.Грундирането става със същата боя ,разредена
toni_g79 - специалист
housedoktor написа:
Дилукс имат праймер за дърво ,бял и то чудесен.А в Практикер една продавачка ме убеждаваше ,че боите на водна основа ще ги измие дъжда.Ако използваш Аква глос на Леко ,можеш без грунд.Грундирането става със същата боя ,разредена
На ГОЛО дърво глос без праймер,никак не е препоръчително освен ако не е селфпрайминг глос,някои скъпи бои имат тая опция,затова за по-сигурно си му перни един праймер,да ти е мирна главата :)
housedoktor написа:
Дилукс имат праймер за дърво ,бял и то чудесен
е знам че има ама тука няма такъв :roll: ,аз си донесох от острова но ползвах половината от него и сега няма да ми стигне останалото :(

Тема "Вид бяла боя за вратите и касите ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: