Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте
Нов съм в форума,доста четох и ще продължа да го правя.Ще започвам ремонт на занемарената ми стаята ,предстои ми сваляне на тапети и боядисване с латекс.Обиколих магазините но така и не си харесах марка.Искам цвят подобен на снимката,но не знам каква марка да избера.Освен това за пръв път ще боядисвам и не знам точно как да подготвя стената-мисля след като махна тапетите да я мина с по едра шкурка след това грунд и чак тогава латекса.Знам че ще е по добре стените да се шпакловат но нямам представа кои да извикам,скъпо ли е? Ще съм благодарен за вашите съвети-от къде и какво да купя за Бургас :?:

Свържете се с доказани бояджии за боядисване на стаи с латекс!
Прикачен файл:
9.jpg
9.jpg (31.81 KиБ) Видяна 7819 пъти
miroton - майстор
Без шпакловка само ще си дадеш парите за латекса.
Махни тапетите, остатъците от тях по стените премахни като ги мокриш с вода /най-добра ръбота върши шишето с пръскалка от препаратите за стъкла и свясна шпакла, а в магазините ще ти предлагат по-скъпи варианти/, след това трабва да видиш дали има кухини, гипс който като го почукаш да ти звучи като узряла диня т.е . на кухо и цепнатини - трабва да ги издълбаеш и зъпълниш с подходящ материал ... зависи от дълбочината. Ако стените са криви - мисли за гипсокартон или груба шпакловка, която можеш и сам да си направиш и интериорна боя с релефни ефекти - по евтино ще ти излезе. Аз така направих пред 2 години в хола, а в момента се забавлявам с кухнята. И понеже при мен всичко е криво... прехвалени майстори си оставиха ръцете, скъсаха ми нервите, платих си за това дори .... изгоних ги и установих че мога и сама. Пробвай, освен ако не си с 2 леви ръце.
Мога да пратя и снимки на стените на хола, това което направих след като бутнах тяхната шпакловка.
Всичко е въпрос на личен избор и възможности.... Ако имаш време, здрави нерви и пари - давай с шпакловка и латекс /на който като убиеш 1 комар ти остава петно/. За мен - това е отживелица, както и гипсокартона - осовенно по ъглите след 1 год се напуква(....
Аз латекс слагам само на таваните....
И не е толкова просто... помисли си за ъглите.....
Ако иксаш снимки на това което съм направила /и при мен стените са сиви, 1 бяла + игра с 3 вида тапети на другата пак в тази гама - пиши, ще ти пратя снимки/
ИЗПАТИЛА СЪМ, УСТАНОВИХ ЧЕ МОГА И САМА, МАКАР ДА СЪМ ЖЕНА И ЗА ТОВА ГО СПОДЕЛЯМ.
Тук само един човек ме е разбрал, не ме е пренебрегнал за това че съм знаеща и можеща жена и ми е помогнал със съвет(
КЪСМЕТ И ЗДРАВЕ)
Pandurko - специалист
Здравейте,
преди време си правих сам ремонта и с сблъсках с неочакван проблем. Стените бяха шпакловани пет за четири според мен с рядък или дори пресечен гипс. За това шлайфах и грундирах с грунд за гипсови повърхности. Стана джам, блестеше като огледало. Но изненадата беше после с латекса. Взех Леко база от скъпите им модели тониран в магазина. Минах 2, 3 ръце и се получи това на картинката. На места гладко само текстурата на мечето се вижда на места като портокалова кора. Отврат. Не знам как и защо стана. Спазвах всичко, което пише и не съм се циганил за материали. Грунда го нанасях, до като спря да попива и преди да почна с латекса всичко беше перфектно. След време пак боядисвах едни стени, пак същото. А таваните, които са с картон нямат такива проблеми.
Ще се радвам ако някой внесе светлина в мрачното ми бояджийско битие.

Прикачен файл

30042012463.jpg Като че ли основата е изсмукала водата от латекса, но крайно неравномерно и тук там по стената
BanoTheWolf - специалист
Има много теми писани по тия въпроси, смея да кажа ключови :wink: :idea:
Бен - напреднал
Eden, моля те прати ми снимки!
Става въпрос за коридор, който преди години облепих с тапети. Мъжа ми ще направи шпакловка, но тя няма да е перфектна. Освен това има един почивен ден и ми се струва, че ще се забавим много във времето. Та търся вариант, с който сама да се справя. Не съм с две леви ръце по принцип, макр, че имам какво да уча! До момента всичко що е боядисано е мое дело.

Тема "Боядисване на стая с латекс за пръв път" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: