• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
fichtenweg - специалист
взехме си 15 литра от въпросния латекс за общо 3 помещения. Искахме да сложат колоркит и грунд и в крайна сметка уговорката беше точно такава. Впоследствие разбрахме че колоркит не били сложили, като обясниха, че използваната шпакловка (на боро) била толкова добра че нямало нужда от колоркит. Убеждаваха ни че грунд са слагали въпреки че след нанасянето на една ръка от левиса стените станаха на невероятни петна, които личаха много добре на обикновена дневна светлина, не само на изкуствена. Също така бяха споменали че са разреждали така готовия латекс преди нанасяне.
Редно ли е изобщо да се разрежда латекс Levis. Вярно ли е че на опаковката пише че трябва/може да се разрежда преди нанасяне.
Нормално ли е ако е подготвена добре повърхността да се получат такива петна, при положение че се работи с толкова качествен латекс като левис. Нормално ли е да ми обяснява майстора, че петната били нещо нормално и че след нанасянето на последователни слоеве щели да се заличат. Изобщо колко слоя следва да се нанесат от латекс като Levis.
velsi - Почетен майстор
Абе хора, стига с тези майстори! Форума е направи си сам! Ако си бяхте боядисали сами сега нямаше да има петна. Или поне щяхте да знаете от какво са.
fichtenweg - специалист
velsi,

то пак така стана, че ние сами ще си боядисваме
въпросите ми в случая не са фокусирани към некадърността на майсторите. Идеята ми е просто да разбера малко повече около работата по предварителната подготовка и нанасянето. Това че описанието на проблема ти е прозвучало повече като критика към майсторите е просто страничен ефект.
velsi - Почетен майстор
Аз грундове не ползвам. При боядисване с латекс грунда е самия латекс, разреден с вода. Не виждам значение каква марка е. И според мене е напълно нормално да има петна при първа ръка. Чак след втората, да не кажа и третата (ако има трета) може да се говори за качеството на боядисване.
Natalka - специалист
Аз пък винаги съм съветвала клиентите ни да грундират. Това с боята на първа ръка вместо грунд.......ми е малко не сериозно. Имайте предвид, че някой от българските продукти са несъвместими с италиаянските!!! Може и за това да са станали петна?!?! А дали да разреждате и колко латекса най-добре ще ви кажат в магазина от където сте го взели.
fichtenweg - специалист
ами той Levis-a нали е белгийски латекс. Той също ли не е съвместим с българските?!?
Ако някой е вземал Levis от бриколаж нека да каже какво са му казали относно разреждането.
тонито - специалист
Аз работя само с левис.много съм доволен.тук можеш да видиш как е станало..тавана и стените са 2 ръце..http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=60
За хола(това с камъните ) отидоха 4 литра.Преди това е грундирано с деко професионал 1:10.По напред в същата тема можеш да видиш и спалнята.Тя е само по шпакловка боро (освен тавана ) но пак е грундирана с деко.ЛАТЕКСА се разрежда 10% с вода!!!
Ако има нещо питай
masterval - майстор
"стените станаха на невероятни петн"
Не може ли да видим снимка?
Колко време след нанасянето на латекса виждахте петната?
Изчезнаха ли?
Какво Боро, фина шпакловка или сатен?
най-важното, ОЦВЕТЕН ЛИ БЕШЕ ЛАТЕКСА?

След отговор на тези въпроси вероятно и сами ще можете да разберете причините
fichtenweg - специалист
Не може ли да видим снимка?

- няма как да стане, след като изчакахме нанесохме 2 ръце бял латекс за да поправим (д)ефекта

Колко време след нанасянето на латекса виждахте петната?

-достатъчно дълго

Изчезнаха ли?

- ами естествено че НЕ изчезнаха, то беше ясно как е свършена работата (като кучето на нивата)

Какво Боро, фина шпакловка или сатен?

- НИКАКВА фина, борокит и шлайф, така основата била перфектно подготвена (дрън дрън) (как е шпакловано и как е шлайфано ... само те си знаят)

най-важното, ОЦВЕТЕН ЛИ БЕШЕ ЛАТЕКСА?

- и с финалния въпрос утепа рибата, естествено че беше оцветен (в бриколаж)

(освен че стана на петна, имаме известни предположения че така наречените майстори са направили следното -на първото идване са нанесли 1 ръка от нещо не се знае какво и са си отлели от нашите бои долу горе толкова количество, идеята им е била след 2рата ръка да си вземат и останалото количество. Вие как ще отреагирате ако разберете че ви крадат по подобен начин)
Последна промяна от fichtenweg на пон авг 11, 2008 11:31 pm, променено общо 1 път.
rendo - специалист
За какво е грунда :
Свойства:
Прониква в порите на основата и я заздравява
Свързва праха по повърхността
Намалява разхода на боя

Възможности за появилите се петна:
Ако цялата повърхност не е от един и същ материал - при нанасяне на боята стои на петна след нанасяне на няколко слоя боя се уеднаквява. - ако има такива петна това 100% значи че шпакловката не е цялостна.
  • 1
  • 2

Тема "латекс Levis + баш майстори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: