• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте, искам да ви помоля за съвет - как е постигнат ефекта на стените - боя, декоративна мазилка, груба шпакловка? и с какво може да се постигне?

Изображение

Изображение

Изображение
masteradmin - майстор
Виж тази статия тя е написана как да си направиш мраморен ефект, като гледам твойта шарка е подобна (поне в първите 3 стъпки) - може да ти хрумне нещо.
Изображение
Изображение
Аз лично бих удрил един бял латекс като основа (на идеално шпаклована стена ) и след това с дебела четка (като тази от статията) с тъмно сив латекс.
Мраморна стена
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Много писахме по темата декоративни покрития. Във форума има и много снимков материал. Точно с латекс трудно ще се получи добър ефект. Има си бои/мазилки с транспарентен ефект за целта. Латексът е твърде плътен. Става, но е леко калташко на вид.
Да се търси в гугъл stucco, което си значи мазилка и е световното име за тия работи, щото идва от старите италиански майстории.
Изобщо е добре първо да се прегледа форума за стари теми преди да се пита.
n_a написа:
Много писахме по темата декоративни покрития. Във форума има и много снимков материал. Точно с латекс трудно ще се получи добър ефект. Има си бои/мазилки с транспарентен ефект за целта. Латексът е твърде плътен. Става, но е леко калташко на вид.
Да се търси в гугъл stucco, което си значи мазилка и е световното име за тия работи, щото идва от старите италиански майстории.
Изобщо е добре първо да се прегледа форума за стари теми преди да се пита.
благодаря за съвета, търся и продължавам да търся в нета. постарах се да потърся предварително във форума и в google, но според мен това не е венецианска мазилка. Ефектът на тези стени е матов, по скоро прилича на груба замазка. за това реших да потърся съвет и помощ.

masteradmin благодаря за идеята.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Дали ще е матово или лъскаво е въпрос на финиш. Погледни ръба и ти кажи дали е груба замазка.
W123 - специалист
Не е венецианка.Потърси за faux painting в Гугъл или youtube и ще разбереш за какво става дума.
humen - напреднал
Погледни тук
http://www.dufa.ro/profitec/pdf/catalog ... esigns.pdf
Ние сме представители на тази компания
humen написа:
Погледни тук
http://www.dufa.ro/profitec/pdf/catalog ... esigns.pdf
Ние сме представители на тази компания
мога ли да видя мостри? някакви координати?
здравейте на всички , от скоро съм в форума, имам такъв въпрос искам да си направя дневната с декоративна боя може ли да ми препоръчате някоя марка . основата е бяла финна шпакловка. искам боята да е с лек блясък и да стои като на кръгове.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:29 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "декоративна мазилка - моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: