• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
vekatap - напреднал
Здравейте, значи ситуацията е следната: преди време си боядисах стените на стаята ама след време цвета взе че избледня на места тук там. Оказа се че е трябвало да се направи финна шпакловка преди това. :roll: Сега искам да се шпакловат стените за да стане както трябва, Посъветваха ме да се мине една финна шпакловка и се слагало малко С200. Как мислите? Ако може някой по-компетентен да си изкаже мнението :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ти ли нас занасяш или някой теб те занася?
vekatap - напреднал
n_a написа:
Ти ли нас занасяш или някой теб те занася?
ти как мислиш?
vekatap - напреднал
Благодаря за съветите.........
Dimany - специалист
Не се впрягай :razz: .....Значи много е опасно да се прави шпакловка върху стар латекс ... ако майсторите нанасяли латекса не са ползвали никакъв грунд ,могат да се получат доста големи отлепвания още след първите мацвания на шпакловката заради оставения под боята евентуален прах . Или ако самия латекс е от " хубавите" при едно натискане на маламашката латекса отдолу става на прах и ефекта е "ювка" :skeptisch: . Обикновенно след тези последици сме процедирали по следния начин ...грундиране с валяк и само с вода ...кадето има да се отлепя се подкожушва и се изстъргва със шпакла , а където е хванало и да искаш не можеш да го сабориш .И чак след това се грундира с нещо по-здраво и леко абразивно за да задържи новата финна шпакловка .Или ако всичко е наред със старата боя ....просто тънка шпакловка ,боя и това е :) стискам палци :2thumbs: да е второто
vekatap - напреднал
значи няма и не се слагат други "добавки" към сатен гипса за финната шпакловка, така ли да разбирам :irre3:
Dimany - специалист
":irre3: "?!?! тва не го разбрах за какво беше .....но както и да е , мисля че ти обясних принципно как се прави и какво се слага . Па ти ако искаш пак си слагай квото искаш в сатена ..... ефект да има :headstand:
masterval - майстор
Не слагай С-200. Тази технология се практикуваше отдавна, но тогава още нямаше фини шпакловки.
Аз бих го пробвал така:
1. Лека шкурка на стария латекс, да паднат боклучета и песъчинки, капки и пр
2. Купувам 1 л. артефикс - грунд за стени. Разреждам 1:3. Грундирам с мече. Ако нещо се подкожуши - следвам указанията на Dimany. Чакам да изсъхне 4 ч.
3. Купувам шпакловка (не бих го правил със сатен), шпакловам. Чакам да изсъхне.
4. Почиствам със шкурка 120. Ако е много зле, повтарям т. 3 и 4.
5. Грундирам. Чакам да изсъхне 4 ч.
Ура! Латекс.
Аз , имам същия казус! Само да попитам , с Ф2-ка на кнауф , или на борото шпахтела , можели да се шпаклова? Предишната шпакловка е от борокит! С две ръце латекс! Това е от преди две години! Преди това пак ли трябва да направя процедурата която е описана по горе?
  • 1
  • 2

Тема "Шпакловка върху латекс?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: