Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
nikigada - специалист
Здравейте от 4 дни боядисвам в къщи бял таван със 2 х 2 различни стени. За едната използвах цвят бледо бежов на ЛЕКО а за другата пясъчно бежов на Пастело. След двете ръце на Пастелото с интервал от 5-6 часа между тях цалата стена е на ивици къде може да е проблема? Стената е суха използвал съм хубав валяк на АНТАРЕС със мече не със дунапрен но тези следи не се заличават. След първата ръка личаха мислех си че от 2 ръце ще стане но уви!!! Къде е проблема според вас?

Благодаря!
sasooooooooo - "специалист"
И аз имам същия проблем, но с ЛЕКО. От една година питам тук таме майстори,а те само се подхилкват и нищо не казват. Вземам да си мисля, че трябваше да разредя латекса... Чакам с интерес развитието на темата :wink:
hkoko - специалист
Пробвай валяк с по-дълъг косъм.Явно латекса ти пресъхва твърде бързо и не можеш да го разнесеш.
nikigada - специалист
Не е от това че не е разреден латекса и при разреден и при гъст както си е от баката резултата е един и същ. Пробвах и със два валяка и с къс и с дълъг косъм пак не е в това проблема има нещо друго. Другите две стени които боядисах с ЛЕКО заспаха но тези с Пастело не стават и това си е! След обяд пробвах трета ръка с доста разреден върху по малка площ 2-3 м2 резултата е същия явно и с 3 ръце няма да стане работата! Ако някой има идея защо се получава така моля да я сподели!

Благодаря!
EDI - майстор
Явно ти е различна попивната способност на боядисваната площ.Мисля, че си спестил грунда, а той точно това върши - изравнява попивната способност и оцветяването става равномерно.
nikigada - специалист
Стената е със старо латексно покритие с бял латекс не е нужно да се слага грунд според мен. Поне досега колкото съм боядисвал не съм ползвал при повторно боядисване. На нова стена задължително но на вече боядисана не виждам защо.
Чаро - Акълия
Аз малко не разбрах ивиците в цвета(петна) ли са или са релефни- от ръба на мечето?
Ако са от цвета продължавай да нанасяш-5-6 ръце и става.
Ако е релефа разнасяй повече.....стари/исзъхнали ивици с фина шкурка и отгоре пак латекс.....
Купувайте си качествен, който обикновено е вносен разбира се, латекс и няма да имате проблеми!!!!! 2 ръце и заспива....
Няма да коментирам марки...
nikigada - специалист
Петната са от разликата в цвета не е от релефа на валяка!!! Учудващо но това е, ако сложа една ръка грунд дали ще се оправи според вас иначе с мнооооого гъста боя почти става но не е перфект!

Благодаря!

П.П. Не си купувайте Пастело и по точно пясъчно бежовото с номер Е7-32
за да нямате проблеми като мен, за другите нямам наблюдения!!
asinka - специалист
n_a написа:
Segashnite boi sa gysti, poveche na mazilka prilichat. Tvyrde e veroqtno da lichat "chetkite/valqcite" ot boqdisvaneto. Ne raztrivash, boadisvash bavno, na golemi uchastyci... da?
Podajte mi flextype!
flex type
Чаро - Акълия
http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm
прдполагам че си го чел....
аз минах по същият път, ама да Умрем, ако си спомням как се оправих....

nikigada
ако имаш нерви наслагвай още боя- оправя се........
или си купи хубав латекс- не е толкова скъп колкото нервите!!!!!!
и сам ще разбереш къде е бил проблема :-D

Тема "Проблем с Пастело!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: