• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
tomnet - помощник
Здравейте. Някой може ли да ми даде съвет с какво да боядисам поцинкована ламарина. Задължително ли е да се грундира първо или може направо с боя за поцинкована ламарина. Някой ползвал ли е таикава боя и доволен ли е от резултата? Благодаря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Има боя за поцинкована ламарина? Какво пише на кутията?
Takezo Sensey - модератор
Има и цинков спрей , но той е само за по дребни ремонти , точки ръжда наставки , около винтове ако е захваната с винтове.
tyo - специалист
tomnet написа:
Задължително ли е да се грундира първо или може направо с боя за поцинкована ламарина. Някой ползвал ли е таикава боя и доволен ли е от резултата? Благодаря.
Не съм ползвал боя за поцинкована ламарина. Няколко пъти съм боядисвал поцинкована ламарина.
Първо шкуря(примерно с №180) после грунд и след това боята(най добре става с автоемайл лак).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Като първошкуриш не смъкваш ли цинковия слой?
tyo - специалист
n_a написа:
Като първошкуриш не смъкваш ли цинковия слой?
Точно тази дето я шкурих беше съветска (имаше такава държава) и доста трудно и се смъкваше цинковия слой! :lol:
Последна промяна от tyo на чет май 15, 2008 9:38 pm, променено общо 1 път.
8180 - майстор
Праховото боядисване, ако е приложимо в случая, става добре.
al-import ltd - специалист
Когато се боядисва с грунд само може да прецакаш покритието.Виждал съм ефекта след грундиране.Може би само боя да се сложи. А да шкуриш ми се вижда напълно лишено от логика. Ако има ръжда и вече е прецакано цинковото покритие процедираш както с обикновен метал.Идеята на на поцинковането, е че цинка по-трудно се свързва с кислорода отколкото обикновения метал.Проблемите с покривите от поцинкована ламарина дойде от киселинните дъждове за това почнаха да ръждясват по-бързо.
asinka - специалист
tomnet, ти си от Пловдив, знаеш къде е Радиново предполагам :)
Там има фирма, която се занимава с прахово боядисване на Zn ламарина с до d=2mm ако не се лъжа.
Боядисват за наши поръчки(фирмени) за 12 лева на квадрат.
Никак не е скъпо.
Поитересувай се, или ннаправо на място иди .
Успех!
  • 1
  • 2

Тема "С какво да боядисам поцинкована ламарина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: