• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
maxuel82 - специалист
Колеги изчетох почти цялата тема и искам да попитам тонираните бои ли са по добри или тези които са си с цвят?и най важното НА КОЯ ФИРМА ДА Е БОЯТА?????че най-различни мнения :?: на мен ми каза майстор да си купя хамелакон на оргахим ама сега чета че не е добра и че е гъста и така нататък? :?: та незнам какво да правя :? А какво ще кажата за SIKENS или LEVIS :?:
mitko414 - специалист
Мааалко по-надолу http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=8208, ама трябва четене за да си отговориш на въпросите.
maxuel82 - специалист
ами аз това го четох ама не ми стана много ясно затова питах???щом казваш взимам левис и грунд на деко и готово :-D Сега още един тъп въпрос--Как се слага силикона по ъглите преди боядисване и каккъв трябва да е силикона????Извинявам се ако го има из форума а не съм го прочел???? :sad:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Донесоха ми една готова боя. Ужас направо. Та никакви готови по една единствена причина. Не се знае откога си стои в магазина.
Защо силикон по ъглите?
maxuel82 - специалист
Ами силикона се слага по всички вътрешни ъгли и най-веяе между тавана и стената че да не се пука защото тавана е гипсокартон а стената е мазилка????Така ми казаха майстори на гипсокартона !!!! :?: Грундира се и се слагало силикона????????
masterval - майстор
Най-добре ги питай същите майстори, но вероятно са имали предвид акрилат, популярен също като "акрилатен силикон"?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аха!
Може да се сложи акрил. Добрата картонена обшивка няма нужда.
Ако сложиш силикон, си оставаш с него. Той не може да се боядисва.
Прочем, това е работа на "майсторите" ти. Това е към шпакловката, а тя си е към обшивката.
maxuel82 - специалист
да със сигурност силикона трябва да е акрилен и се слага по ъглите и се заглажда със пръста и сапунена вода?само не ми е ясно как после ще се отсече правилно тавана като ъгъла ще стане объл от силикона :?:
maxuel82 - специалист
Aми цялата тема изчетох и немога да разбера дали латекс разреден с вода става за грунд???Че има наи-различни мнения?ПРЕДСТОИ МИ ДА БОЯДИСВАМ А МИ Е ЗА ПЪРВИ ПЪТ :?: затова толкова много питам!Стените на стаята са 40кв.м не е проблем цената на боята колкото ще да струва само искам да стане добре? :?
Natalka - специалист
За грунда и боята сме изписали хиляди постове. По принцип грунда е задължителен. Ако не беше нямаше да го произвеждат.
Боята съдържа в себе си различни пълнители/ креди, титани, талк..../и няма за цел да заздравява повърхността, а да покрива. Тя не прониква в основата повече от 0,5 мм да кажем. До като грунда прониква по-дълбоко, заздравява повърхността и осигурява равномерното попиване на боята.
  • 1
  • 2

Тема "тониране или готов цвят" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: