• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Здравейте, купихме оцветен латекс-цвят минзухар, и понеже е много тъмен решихме да разредим с бял латекс с цел получаване на по светъл цвят в оранжевата гама.Боядисахме 2 стени обаче като изсъхна се получи някакъв тъмен цвят който няма нищо общо с оранжев/нещо като кафеникава охра/.Минато е една ръка само.Въпроса ми е може ли върху този цвят да боядисам със по светъл/оранжев/ цвят или този трябва да се свали по някакъв начин.И още нещо, със тонираща паста и бял латекс дали ще се получи оранжево?Вече ме страх да взема готов оцветен.
Няма смисъл да сваляте латекса ,две ръце отгоре по-светъл и готово.
Незнам какъв латекс сте взели но тези нашенските са тъмни а пък и боядисани всички стени изглежда още по-тъмно.Ако си правите цвета направо пробвайте на стената ,така или иначе ще се минава пак.Аз лично ползвах гръцки латекс цвета ти го правят в магазина по каталог и съм доволен,но съм правил и с бял и тонираща паста.Пробвайте с още бял в оцветения. Успех!!!
decorating_walls - напреднал
по принцип бялото не е за изсветляване,а за придаване на маслен цвят по принцип както е във вашия случай е трябвало да смесите с най-светло жълт цвят и тогава бяло докато се получи цветът който желаете.... :wink:
Благодоря за отговорите.А ако сега към разбърканата вече странна на цвят смес добавя още бяло и оранжева тонираща паста или светло жълта боя дали ще се получи.
tassel - специалист
Този минзухар да не е на "Пастело"? Мой познат боядиса с такъв и стана точно като рядко ... Няма нищо общо с минзухар. :)
decorating_walls - напреднал
би трябвало да се получи но трябва да подсилиш с малко жълт или подобен тон :wink:
Да на "Пастело"е.Пробвах в малко количество да добавя още бяло и малко тонираща паста оранж,получи се малко по добър цвят но има лек оттенък на розово от пастата/а уж е оранж/.Сега да пробвам и жълто да слажа ли?Или да взема да изхвърля боята и да пробвам наякоя друга марка.
solo5 - майстор
"Пастело - боядисвай смело" :lol:
tokuro40 - специалист
:lol: :lol: :lol: :lol: Хора никога с "Пастело" защото усира навсякъде смело
Gofuss - специалист
tokuro40 написа:
:lol: :lol: :lol: :lol: Хора никога с "Пастело" защото усира навсякъде смело
:lol: :lol: :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: