• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
neillmakoli - специалист
Привет на всички.
Искам да боядиша стените в коридора в кафеникаф цвят, но се колебая от коя фирма да взема латекса които да ми тонират с цвят по каталог.
Наблизо до нас има ДОМКО, които не знам с какви бои работят,БОРО и Вилаз с Мегахимски бои.
Стените са на гипсова шпакловка+ Шиитрок на финно,преди боядисването ще грундирам с БОРО грунда(този млечно белият).
Приемам всякакви съвети.
Благодаря предварително.
sasooooooooo - "специалист"
За боядишване не мога да ти кажа, обаче тоя Боро грунд какви поразии ми маправи, не е истина! Ползвай грунда, който ще ти предложат в магазина за боя. Боровския е по-скоро строителен грунд.
Чаро - Акълия
Не се занимавай с глупости!
Ходи си вземи Левис, Дулукс, Ойкос, Бенджамин Муур....
Важи и за грунда. Или не ползвай грунд, а мини първо с разреден латекс.
За да не питаш после как да оправиш петната...що не ти стигна боята...
Това е моят съвет.

:)
georosi - специалист
Боро-грунд--ама не си го и помисляй.МЕГАХИМ си имат грунд и е бял,можеш доста да го разредиш(двойна доза-вода от колкото е дадено).ИЗОЛАК на JBS е същия,като на МЕГАХИМ (имат и ИЗОНИТ на JBS ,недей взема от него).Белия грунд ти помага да виждаш корекциите и ти спестява боя .Можеш да си направиш грунд и от боята(разредена с повече вода).Безцветния грунд взема праха от едно място и го оставя на друго,освен това ако има някоя чертичка от песъчинка по шпакловката трудно ще я откриеш да и направиш корекция.
tokuro40 - специалист
точно така, послушай колегата :!: :!: :!:
neillmakoli - специалист
Аз съм ползвал белият БОро грунд и не съм имал проблем, но щом казвате мога да го избегна сега, ще ползвам разреден латекс.
И все пак какъв тониран латекс да избера....тези дето е избрал колегата явно са доста добри но сега нямам такава фин. възможност.
georosi - специалист
На МЕГАХИМ .с другите ще ти излезе по-скъпо.
Чаро - Акълия
Ako случиш на латекс, ще ти излезе по-евтино.
Аз последно взимах Пастело, жълтото-добре, ама лилаво :shock:
8 ръце и докупуване и пак излезе колкото 2кила Левис, ама нервите и времето?
Последния е и много лесен за работа и резултата е почти гарантиран.
Не се научиха, как се прави латексова боя в БГ.
Влизал съм на Лакпром в производствените халета- залата за разфасовка на Дисповит :shock: .
Точно казано "българска работа", а ги сертифицираха по исо :?
georosi - специалист
Тъмни цветове почти винаги са кофти.ОРГАХИМ-тъмна охра-9 ръце и ми се струваше,че иска още.Левис-червено-5 ръце.Така,че лесно няма.А оранжево на ОРГАХИМ -5 ръце и на петата ръка нямаше разлика от първа ръка(с МЕГАХИМ на още 2 ръце излезе). Боядисваме с гръцка и е мн.добра,но незнам дали ще намериш,но е малко по-скъпа.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Странно. На ОРГАХИМ ми покрива от първа ръка. Обикновено. Като поръчвате боята се интересувайте базата плътна ли е!! Явно не навсякъде в магазина са компетентни.
  • 1
  • 2

Тема "Предложение за тониран латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: