Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
налагало ли ви се е да правите фигури по боядисаните с латекс стени и какъв е принципа?
с шаблон? - но няма ли да подлее?
с тиксо? - ако формите са неправилни или само една - би могло, но ако са много на брой...
какво става когато полагаме светъл цвят в/у тъмна основа и има ли хитринка за да не прозира основата?
и не на последно място? с латекс или има някоя хитринка?

много въпроси и може би много въможности.
надявам се да получа отговори...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пробваш техники и като стане действаш.
Даже не знаеш дали ще подлее! :lol: А-на бас, че на мен няма да ми подлее, а на теб и през тиксото ще ти протече.
Как ме хвана, два деня как съм сред боите!
Та не ми се връзвай на закачливия тон, вярно ти казвам - с пипане стават тия неща.
velsi - Почетен майстор
Идва ми наум например шаблон от самозалепващо фолио. Това, от което изрязват рекламните надписи. Към 5-6 лева струва един лист. Изрязваш си шаблона, залепваш да стената, боядисваш и като изсъхне боята - отлепяш. Ако се работи прецизно няма да подлее и ще стане качествено.
anmoll - специалист
Самозалепващото фолио е с много лепило и ще отлепи латекса отдолу.В Домко има шаблони и пише как се използуват,но не мисля че се лепят- шаблони съм веждала и в спец. магазини за боя.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:28 am, променено общо 1 път.
rockwall - майстор
купувате си пистолетен аератор - с други думи пистолет за боя - има двигателче кокото сешоар и вече го има в магазините и по 20-25 лева

пълните си го с латекса и си пръскате върху шаблона --и няма подливане и няма нищо
ами аз успях да се справя :)
без специални техники и уреди, без купени шаблони ( които със сигурност нямаше да ми свършат работа);

моят вариант е следният:
Отива се в книжарница (примерно на Полиграфснаб) и се купува самозалепваща се хартия. Правят се шарките (в моя случай кръгове) и се изрязват. Отлепя се долния слой и хартията се залепва на съответно избраните места от композицията. Притиска се хубаво, за да залепне по-добре и се почва с боядисването. Все пак се внимава да не се мокри много хартията, макар че опита показа, че мокренето не е болка за умиране. След приключване на боядисването и изсъхване на стената, хартията се отлепя внимателно, за да не остане случайно лепилото в/у стената.
Вярно - подлива малко! Но считам, че е пренебрежимо малко и даже на някой би могло да му хареса как се е получило. Лично аз в момента внимателно с макетен нож обирам/изстръгвам подлялата боя и може би ще мацна тук таме в рамките на кръга където съм изстъргала злобно до шпакловка.
Забравих да спомена че под новата боя имаше предходно боядисано, което исползвах за цвят на кръговете :)

Успех на всички :)
И да живей архитектурната мисъл :)
anmoll - специалист
Дай да го видим и ние :?
Изображение
Тези ефекти се постигат с едноцветен латекс и после с определен аксесоар се наслагва декоративен спец. латекс и стават ето тези ефекти..... Sigma lateks
W123 - специалист
Колега,тук става дума за орнаменти а не за цялостен Faux.
A и особенно ако човек не се е занимавал с faux-ване на стените или тавана така ще ги орезели че после ще се чуди как да ги оправи.
А и особенно любимото ми е първата ръка с фасаген или друг подобен продукт за да се създаде непопиващата основа за да може да се оформят шарките и след това самите ефекти с преобладаващ глейз.Така хубаво се запечатват стените че ако няма правилно проветрение и не се подържа подходяща влажност конденза по стената може да е повече от този по дограмата и мухъла е повече от избата.

Тема "декорация/шарки по стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: