• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
kadroki - помощник
Здравейте имам следния проблем искам да шпакловам един коридор който целия е боядисан с блажна боя. Притеснявам се че шпакловката няма да хване и затова ми се иска да сваля боята. Пробвах с горелка става но е доста трудоемко. Въпросът ми е няма ли някакъв грунд с който да се направи основа върху блажната боя и след това да се шпаклова
Takezo Sensey - модератор
Коментирано е някъде ама къде беше ? :?
bou81 - специалист
Има един препарат казва се терминатор и е за сваляне на боя. Пробвай с него трябва да стане ,като я намажеш боята след известно време омаква и се сбръчква и лесно се маха с шпкала. Колкото слоя боя имаш толкова пъти се повтаря тази продцедура
detelin - специалист
с терминатор е единия начин . другия е с шпаклата подхващаш от някаде и я белиш като картоф :lol: . и третия е надраскваш боята с телена четка и лепиш тапети има доста хубави и модерни сега и скъпи :shock:
EDI - майстор
Начина е един - вземаш теслата и започваш да чукаш като кълвач.Трудоемко е, но сваля цялата боя до мазилка.
housedoktor - майстор
Ако боята е трудна за сваляне,то тогава я набраздяваш с шило или нещо подобно,после бетонконтакт на 2 ръце на "кръст"
hetfield - напреднал
След като направиш това което спомена housedoktor, минаваш една ръка с лепило за фаянс или цементова шпакловка. Така ще получиш една доста здрава основа за полагането на гипсовата шпакловка. Успех.
kadroki - помощник
Благодаря ви много за съветите мисля да пробвам този на housedoktor
housedoktor - майстор
Само не забравяй-дълбоки резки и не е зле да минеш боята с телена четка.Колкото по- грапаво,толкова по- добре.И провери за нестабилни участъци и ги отстрани
а защо след като махнеш това което пада, не шпакловаш с артепласт? може и да грундираш преди това
  • 1
  • 2

Тема "Помогнете моля ви" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: