Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Изображение
това е масата която първо минах със шкурка
махнах целия стар лак, на места нямаше
след това лакирах с безцветен 3 пъти и това се получи :?
Какво да правя за да не става така на петна?

имам желание да освежа и секцията която е в почти същото състояние
null - специалист
Това, което виждам, е че не е почистено както трябва преди лака (според мен)
Ако е фурнир, мисля че ще трябва да се байцва изцяло преди лака, а този лак също трябва да се махне. Ще стане цялото като тъмните петна.
Ако обаче е масив тогава може да се изшлайфа малко повече и тогава ще стане цялото като светлите петна. Естествено ако се иска по-тъмно може да се потъмни с байц или по-тъмен лак.
Това според мен. Имам сравнително малък дърводелски опит. Програмист съм и любител дърводелец :)
Не е масив.
Мисля че ако продължавам да търкам с шкурката, ще се покаже долната част не знам как се казва.
Ще махна лака и ще сменя цвета. Дано този път се получи.
Благодаря за съвета :wink:
masteradmin - майстор
Откажи се от байца защото ще стане на петна. Просто трябва да се почисти добре с шкурка, но внимавай фурнира е около 1 мм. С каква машина шлайфаш ? Иначе идеята за тъмния лак е добра.
преди механичното сваляне на стария лак,би могло да се третира с препарат за отстраняване на лакове и бои/има доста видове в търговската мрежа/след това да се изшлайфа фурнированата повърхност внимателно с виброшлайф...нанасянето на байц..химически..не би било грешка..стига да се оцветява внимателно..на етапи... постепенно потъмняване до достигане на желания нюанс...т.е...след всяка ръка лак...леко оцветяване с химически байц...успех
yoneta - специалист
здравейте! и мен силно ме вълнува начина, по който мога да реставрирам стари виенски дървени столове и една маса със струговани крака.
1.какво трябва да направя ако искам да изглеждат автентично - столовете са били тъмни, но след като свалих остатъците от лак на места станаха светли.може би трябва да ги оцветя с нещо и тогава безцветен лак или може би направо някакъв тъмен лак.чувала съм за корабен, но с него май дървесината става червеникава.
2.ако искам да им придам състарен вид, но да бъдат да речем в бяло, какво да използвам.
ако има знаещи ще съм благодарна да получа компетентен съвет.
Spokoiniq - майстор
Трябва ти смивка за лак, гръцка бях виждал, и лака се сваля с нея и с домакинска тел.После ако е един цвят се лакира, но ако си изтъркала на места изравняването е трудно, а остатъци от лак в порите ще пречат на байца, така че цветен(можеш да си поръчаш цвета)лак на Сирка например и на пистолет.Всички варианти с четка личат, а ако е двукомпонентен лак(по-добре) направо са невъзможни.
Здравей,можеш да нанесеш безцветен нитроцелулозен грунд върху почистената от стария лак повърхност на столовете.След прешлайфване със финна шкурка(напр.320),нанасяш с пистолет равномерен слой(до покриване)бяла течна патина.След изсъхването и може да се претрие на места...(изпъкнали части,ъгли)леко със финна тел,(като домакинската за почистване)за да се изимитира ефекта на износване от употреба,на най често изложените на триене повърхности.Прозиращият леко стар цвят,под патината придава на столовете наистина старинен вид.Аз използвам бяла патина на (Морелс УУдфинишес)....успех
Последна промяна от didobonev1 на чет мар 26, 2009 7:42 pm, променено общо 1 път.
yoneta - специалист
много благодаря за съветите. чакам малко да се стопли и почвам.обещавам снимки като ги направя.ако вие имате нещо подобно с удоволствие ще разглеждам снимки.

Тема "дайте ми съвет за лакирането на стари мебели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: