Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Мишо
БОЯДИСВАНЕ НА ПОДОВИ ДЪСКИ

Когато желанието е подовите дъски да запазят естествения си вид и текстура, боядисването се извършва както това е описано в предшествуващата част. Когато се изисква пълно покритие на подовите дъски, боядисването се извършва както следва:

1. Грундиране /безиросване/ на подовите дъски и изчакване до 48 часа, за да изсъхне безирът - рец.№7.

2. Маджуниране изцяло на повърхността с оглед запълване на фугите и неравностите с маджун по рец.№8а или 8б,в,г.

3. След изсъхване на маджуна, плоскостта се шлайфа и се измита с четка, за да се обезпраши.

4. Боядисването се извършва с цветен подов лак, който се нанася тънко и равномерно на два пласта. При първия пласт, лакът се разрежда с около 20-25% терпентин. При втория пласт с 10-15% терпентин.


БОЯДИСВАНЕ НА МЕТАЛНА ПОВЪРХНОСТ

Боядисването с блажни бои на метални повърхности-ламаринени покриви, водосточни тръби, радиатори, балконски парапети, огради и др. тръбни инсталации и железни конструкции се извършва по същия начин и със същите материали, както и на дървени части. Разликата се състои в това, че металната повърхност трябва да бъде много добре почистена от ръждата, грундът да е приготвен с оловен или железен минии. Почистването /изстъргването/на ръждата да се извършва с шпакла, стоманена стъргалка или телена четка. За грундиране на пазара се предлага готов минии. Ако такъв не може да се намери, грундът се прави от смесване на безир 30-35 тегловни части с 65-70 тегловни части оловен или железен минии. При работа грундът трябва постоянно да се разбърква с дъсчица, защото бързо се утаява. След нанасянето на грунда /минизирането/ на плоскостта, същият трябва да се изчака да изсъхне, след което да се нанесе следващия пласт безирена или алкидна боя. Когато изсъхне първият пласт боя, за по-пълно покритие се нанася и втори пласт боя.

За да се боядисат метални плоскости и части върху които старата боя е вече изгорена и разрушена е необходимо същата да бъде отстранена, т.е. изстъргана до оголване на метала. Оголените места да се минизират и след това, когато миниумът изсъхне да се нанесе един или два слоя боя на цялата повърхност. При боядисването на нови и стари метални плоскости се работи със същите инструменти и по същия начин, както това е указано в предшествуващия раздел "Боядисване на нови дървени плоскости и стени".

Боядисването на радиатори се извършва със специална крива четка.

Тема "Боядисване на подови дъски и метални повърхности" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: