Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Мишо
БОЯДИСВАНЕ С БЛАЖНИ БОИ НА СТАРИ ДЪРВЕНИ ПЛОСКОСТИ И СТЕНИ

Както всичко друго, така и блажната боя в разстояние на 8-15 години остарява и се разрушава. Този процес е по-бърз, когато предметите са изложени на променливи външни условия или на постоянно изтъркване, миене и др.

Ето защо е прието периодически през няколко години, остарялата и разрушена боя да се подновява. За да се пребоядисат плоскостите със стара, окадена и на места разрушена боя е необходимо:

1. Опушените и силно окадени части да се измият със сапунена вода или с поташ. Ако това не се направи блажната боя, която ще се нанесе няма да изсъхне и дълго време ще залепва.

2. Попуканата и разрушена стара боя трябва с помощта на.шпакла и по-едрозърнест гласпапир да се изстърже и изчисти от праха.

3. Оголените части върху дървото или стената, вследствие. изстъргването на старата боя, трябва да се грундира /безироса/, да се маджунират и шлайфат и след това да се извърши цялостно боядисване един или два пъти на цялата плоскост по същия начин и със същите материали, както това е указано в т.2, 3, 4 на предшествуващата част "Боядисване на нови дървени плоскости и шпакловани стени".

Тема "БОЯДИСВАНЕ С БЛАЖНИ БОИ НА СТАРИ ДЪРВЕНИ ПЛОСКОСТИ И СТЕНИ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: