Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
бориславиния - помощник
имам голям проблем - имам една огромна врата- близо 3 м покрита с много дърворезба но предните собственици брутално са я бодисвали и дърворрезбата не се вижда- замазана е с боя, пробвах да я почистя с пистолет- на правите участъци върши чудна работа но на самата дърворезба- няма как да стане дървото започва да пуши- много е фина дърворезбата, пробвах с препарат за смиване "LEVI'S" но той сваля само пласт по пласт и това ще ми отнеме години и сигурно сума ти пари нямам идея какво друго да пробвам
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ
housedoktor - майстор
След като разстреляш тези естети (дето са я боядисали)... :shock: ,продължи с препарата, но си помогни с малки резбарски длета за сложните участъци
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да, само със смивка, нооо не е необходимо да е Левис.
бориславиния - помощник
тоест и българската върши работа ли- в Бриколаж ми казаха че била много разредена и нямало да върши работа
а и това с смивката - пласт по пласт или има някакъв номер всички пластове наведнъж :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не схващам логиката. Значи скъпата и "силна" смивка, смъква пласт по пласт... а "разредената" българска какво ли ще прави? По четвърт пласт?
:lol: :lol: :lol: .
По какъв начин работиш? Мажеш пласт няколко мм, изчакваш времето от упътването (удвоено), отмиваш със силна струя вода, попиваш водата и мажеш отново?
Ползвах българско на Мегахим и на Оргахим. ТЕРМИНАТОР по-ставаше. Не помня производителя.
Ако имаш избор, Бриколаж отпада като място за пазаруване. Освен ако не си тотално невеж гъзар.
Подай снимка на вратата, моля.
housedoktor - майстор
Терминатор е на Мегахим ,Ремувър на Оргахим.По изключение продукта на Мегахим е по-добър
бориславиния - помощник
за съжаление не мога да кача снимка от GSM на компа, инак самата дърворезба е комбинация- лаврови листчета , цветенца, много е готина - затова искам да я искарам наяве, но никога не съм се занимавал с такива работи , затова отидох в Бриколаж, да ми дадат някой акъл, но си прав за смивката- няма смисъл от скъпа, иначе пробвах няколко начина- на много дебело, на много танко, на нормална дебелина, с телена четка, с шкурка, с шакла - като цяло нищо не ме удовлетвори, а за отмиване с вода как да стане- врата е дълга към 2,7 метра- не мога да вкарам в баня ако исакм да я измия с силна струя, а да я търкам с влажен парцал не съм се сетил :?
bravo - напреднал
За отстраняване на стара боя най-добрата смивка е сода каустик. Ако се обработва на място се смесва с някакъв неутрален пълнител - например винервайс, но те съветвам да я свалиш, да я сложиш на земята (някъде на двор) и да я обработваш така. После я измиваш обилно с маркуч. Имай предвид, че действието на содата се засилва с увеличаване на температурата на водата, в която е разтворена.

Тема "как да почистя блажна боя от дърворезба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: