Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
root666 - специалист
Здравейте, идва и при мен момента с боядисването. Коя от двете бои бихте ми препоръчали - Фауст или Леко? При Фауста ми харесва, че могат да ми го тонират на място и то в доста по наситени тонове отколкото се продава Леко-то. При Леко-то ме привлича ниската цена и евентуално доброто качество- около 44 лева за 16 килограма. Знам че има и доста по-добри бои, но боя с цена за литър колкото минималната работна заплата не ме влече много. Ако все пак взема малко такава, да я използвам за акцент на някоя малка стеничка или колона, възможно ли е отдолу да мина с бяло на някоя по-евтина боя, примерно Леко, за да имам по малко разход на скъпата боя? Съвместими ли са и да очаквам ли някакви проблеми? Също така с какво е най добре да боядисвам - с мече от булана?
parvev - специалист
root666 написа:
Ако все пак взема малко такава, да я използвам за акцент на някоя малка стеничка или колона, възможно ли е отдолу да мина с бяло на някоя по-евтина боя, примерно Леко, за да имам по малко разход на скъпата боя? Съвместими ли са и да очаквам ли някакви проблеми?
били ми казал ако обичаш защо отдолу искаш да минеш с нещо бяло

всички бои на една и съща оснва са съвместими,могат да се смесват
housedoktor - майстор
Стой далеч от Фауст ,един път само го опитах......добре че лекото после ми покри хубаво.Лекото е превъзходна за цената си боя.Иначе да минеш с бяло е правилно решение ,има такива грундове
root666 - специалист
Искам да мина с евтина бяла боя отдолу, за да мога после отгоре със скъпата боя да постигна желания цвят. Възможно ли е ?
housedoktor - майстор
Казах ти -да, става и така се прави често
Spokoiniq - майстор
Аз го правих под Crown, спестява ти една ръка скъпа боя, но все пак с нещо читаво, подръка ми беше Боролекс, за основа е ОК, а и мирише...вкусно :lol:
Dimany - специалист
Пробвай по добре да шпакловаш с един бял сатен гипс самата повърхност за да покрие по-добре скъпата боя , Съответно грундирай с подходящия за нея грунд . Много хора си мислят ,че ще се прекарат ако си вземат скъпа боя !!! Ако минеш с леко или фауст , рискуваш след дори и 3 раце от скъпата да останат петна и валяци по стената. Неравномерното попиване и съхнене не е шега работа , може разхода да ти стане по голям от колкото ако си боядисаш само с маркова боя :wink: . Тебеширите и прахоляците разредени с вода поемат много повече боя от колкото една хубава бяла ,грундирана шпакловка . Другото ..... от латексите остават ленти , кофти шагрен и текстура , всичко това ще се вижда на края . Скъпите бои са тънки и се разливат по повърхноста на стената и всяко дефектче се вижда ясно . От което следва ... защо ти е скъпа боя , като вида и ще е ,като на ефтин латекс ....... е да ...може да го миеш .. но дали е здрава основата на цялото ти покритие , и дали ако го намокриш няма да се надуе ..... :-D

Тема "Фауст или Леко?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: