• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
deianr - специалист
Здравейте!
Дайте съвет, стената на терасата към апартамента беше изолирана с XPS и отгоре майсторът я остави на лепило (мисля, че беше Терафлекс). Сега е тъмно сива, не е шпаклована. Идва моя ред да я боядисам, но как?
Директно мога ли да използвам латекс? Трябва ли да използвам грунд и как той се отразява на XPS-а отдолу? Изобщо препоръчайте решение на въпроса - вид боя, вид грунд (ако е необходим), друго?
Терасата не е остъклена.
svetliopi44 - Чирак...
Ами не знам защо си се спрял на боя точно ... :? ако причините са финансови разбирам ,но при положение че е открит балкон по-добре го направи с мазилка ... драскана,влачена ,минерална ,пръскана и тн. ще е доста по-здрава а и лесно ще я почистваш (с маркуча)
deianr - специалист
Доста е дълга терасата, а съседната на нея стая също е санирана и е боядисана с екстериорна боя Хамелекон с цветен пълнител, като ще се опитам да докарам същия цвят.
Въпросът е как да хване върху лепилото лесно.
svetliopi44 - Чирак...
В такъв случай мини с дълбоко проникващ грунд и смело боядисвай ... няма проблеми ... аз лично работя с такъв на Боро... гледай да не го напластиш ...спазвай указанията... успех...
deianr - специалист
Бях чел май тук във форума, че един грунд е съсипал стиропорената изолация отдолу. В случая няма да се получи такова нещо, нали? :) Долу е XPS, не стиропор, но все пак да попитам да няма после "леле, какво стана" :lol:
svetliopi44 - Чирак...
Няма ...споко ...оня грунд мисля че беше алкиден...
masterval - майстор
Има и др. подробност. Боя върху т.н. "тераколова" шпакловка става много зле, личат си всички движения на майстора. Затова не е излишна една лека гипсова шпакловка и чак след това боядисване. Така мисля.
sstambo - специалист
deianr написа:
Здравейте!
Дайте съвет, стената на терасата към апартамента беше изолирана с XPS и отгоре майсторът я остави на лепило (мисля, че беше Терафлекс). Сега е тъмно сива, не е шпаклована. Идва моя ред да я боядисам, но как?
Директно мога ли да използвам латекс? Трябва ли да използвам грунд и как той се отразява на XPS-а отдолу? Изобщо препоръчайте решение на въпроса - вид боя, вид грунд (ако е необходим), друго?
Терасата не е остъклена.
а слагана ли е вьрху хпс а мрежа,защото ако няма ще се наложи да слагаш.
deianr - специалист
Да, мрежа има. Дано стане прилично :)
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на изолирана с XPS тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: