Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Мишо
БОЯДИСВАНЕ С ПОСТНИ ХУМЕНИ И ТУТКАЛЕНИ БОИ НА ШПАКЛОВАНИ СТЕНИ И ТАВАНИ

При боядисване на такива стени стария пласт боя се отстранява чрез омокряне, изстъргване и измиване.

За боядисване на шпакловани стени и тавани работа с четка се избягва. Препоръчва се боядисването да се извършва чрез напръскване с бояджийска пръскачка.

Шприцоването започва най-напред върху тавана последователно на тънки пластове като след изсъхването на първия пласт процедурата се повтаря и потретва и т. н. до достигане на пълно покритие.

След завършване боядисването на тавана се очертава разделната линия между тавана и стената, след което се пристъпва към боядисване на стената чрез неколкократно напръскване на тънки пластове до пълно покритие. За предпазване на тавана от струята на пръскачката се използува защитна дъска.

При второто, третото и т. н. напръскване трябва да се изчака, предшествуващия пласт да изсъхне, за де се избегне потичане на боята.

Ако по невнимание някъде боята протече трябва своевременно с леко потупване с върха на четката да се отнеме излишната боя и след изсъхване леко да се пренапръска.

Тема "БОЯДИСВАНЕ С ПОСТНИ ХУМЕНИ И ТУТКАЛЕНИ БОИ ШПАКЛОВАНИ СТЕНИ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: