• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
rumeniak - специалист
Колеги научих се да боядисвам но нещо не се справям с лака :( Компресора ми е двуцилиндров с 50 литрова бутилка 6-8 бара и пистолет Einhel. Опитвам се да лакирам а с акрилен лак на Сократес но лака ми става като шкурка (грапав). Моля ви за Съвет на какво налягане, с каква дюза, какво количество? Прилагам и снимки

Прикачен файл

DSC00862.jpg
DSC00862.jpg (80.21 KиБ) Видяна 4118 пъти

Прикачен файл

DSC00864.jpg
DSC00864.jpg (71.83 KиБ) Видяна 4118 пъти

Прикачен файл

DSC00904.JPG
DSC00904.JPG (127.68 KиБ) Видяна 4118 пъти

Прикачен файл

DSC00906.JPG
DSC00906.JPG (121.98 KиБ) Видяна 4118 пъти

Прикачен файл

DSC00908.JPG
DSC00908.JPG (129.73 KиБ) Видяна 4118 пъти
pacou - помощник
ти произвеждаш ли ги тези столчета?
rumeniak - специалист
Не, купувам ги в суров вид и ги боядисвам и лакирам
hygro - майстор
А измерваш ли вискозитета на лака? Вероятно иска разреждане...
Стефан - майстор
На мен столчетата ми харесват. За децата е по-полезно да сядат на грапава повърхност. Не знам, но явно някой дизайнер те подвежда, за да търсиш гладка гланцирана повърхност. :? Това е лично мнение, де. Не задължавам никого с него.
rumeniak - специалист
Нямам с какво да меря вискозитета на лака, нито знам какъв трябва да бъде :( Стефане ако не гланцово покритието не изглежда добре :(
Стефан - майстор
Дай снимка в близък план
hygro - майстор
Вискозиметърът е просто пластмасово канче с калибрована дупка. Има го в бояджийските магазини. Вискозитетът се мери по времето, за което лакът изтича от канчето. В технологичната карта на Сократес трябва да има препоръчителен вискозитет.

Прикачен файл

viscosimeter.jpg
Вискозиметър
viscosimeter.jpg (31.14 KиБ) Видяна 4042 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не познавам пръскалото и лакъа ти, но по принцип, грапаво "на мехури" става когато лакът съхме твърде бързо, когато има влага, и естествено, когато пръскаш в прашна среда.
От снимките нищо не се разбира (освен че стават свежарски столчетата), но предолагам, не лакираш в камера, с водно прочистване?
В домашни условия няма начин да получиш супер лаково покритие. То си иска идеалната основа, контролирана среда, контролирано пръскане ( не с Ейнхел), прешлайфане на всяка ръка...
Сигурен ли си, че лакът е "лъскав"?
EDI - майстор
Има вариант боята и лака да са на различни несъвместими основи.
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет за лакиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: