Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
kha - помощник
Здравейте,

и аз съм на фаза боядисване и имам няколко въпроса. Ситуацията е следната:

Стени - три ръце фино шпакловани с унифор
Тавани - гипскартон шпаклован със сатен гипс

Всички повърхности са идеално изшкурени. Едната стена се беше напукала на места защото на парлапанина не му стигнала мрежата и го домързяло да вземе още... По съвет на друг майтор леко разчовърках по пукнатините и шпакловах със сатен, след което го изшкурих перфектно.

Купил съм латекс на Боро, тониран с оцветители на Церезит и дълбокопроникващ "Борогрунд" - дават го за мазилки, шпакловки, бетон. Въпросът ми е това правилния грунд ли е за тези повърхности? Първоначално се бях засилил към Борогрунд20 за гипскартон, но се обадих на другия майстор, който ми каза да взема дълбокопроникващия. Снощи обаче като прочетох етикета нещо започнах да се двоумя. Според вас кой е правилния грунд на Боро за моите стени и тавани? Не искам да си прецакам гладките основи с неправилното нещо. Също така с какво да нанеса грунда? Взех една баданарка защото така съм чувал, но като я гледам малко се чудя как точно с нея може да се нанесе гладко грунда. Не е ли по добре с мече или той грунда си попива в шпакловката и тя остава равна?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Четох те, четох те, пак те четох, четох те и на глас и на слушатели...
Ставаш известен. Постаът ти е достоен за отделна тем, ноо се колебая за подходящия подфорум.
Конкретно на питането ти.
Не, този грунд не е подходящ за твоите стени.
Не се наемам да ти давам съвет, съвсем явно си от ония гръмогласни но хаотични Клиенти...
Spokoiniq - майстор
Като гледам какви съвети даваш не бих ти дал и вар да бъркаш, камо ли да шпакловаш и да даваш акъл за грундове.Разваляш името на врачанските майстори като бат Емо.
housedoktor - майстор
Е кой ти препоръча този коктейл??
Работи се с с грунд,боя и оцветител на един производител и една серия и съвместими помежду си.И това не е само трик за увели4аване на продажбите.Няма да ти препоръчам грунд,защото и без това ще сложиш каквото и да е(ако съдя по колежката от темата "подготовка за лакиране " )
masterval - майстор
kha, май не си случил на форум ли, на момент ли, не знам. Нещо всички са в мензис.
От мен един съвет: намери си добър майстор и го остави да работи.
Ако не можеш или не искаш, мога да те посъветвам да разредиш грунда много добре, бих ти препоръчал грунд, но не се ползвам с добро име и ще стане скандал :-D :-D :-D
kha - помощник
masterval - благодаря за съвета. за съжаление имам проблем с намирането на добри майстори. досега вкарвах уж само проверени хора и не ми се влиза в подробности какво ми причиниха. решил съм че с боядисването ще се справя сам и поне няма да ме е яд за поредните пари на вятъра.

та стените, таваните и латекса вече са ви ясни. не ме интересува до тук какво е наред и какво не е. то вече е факт и единствения ми въпрос е какъв грунд да взема. някой ще се престраши ли все пак да даде някакъв съвет?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ми реално няма значение. Просто да изравни попивната жажда на стените. Наистина може и с разредена боя да грундираш.
Просто прочети на етикета какво пише, да няма несъвместимости с боята или основата и действай.
По техническата част. Баданарката е за варосване на външен кенеф. (И за омокряне е тъпо да се ползва, при толкоз хубави и евтини пръскалки подръка) Грунд се нанася точно както боя. С четка и валяк. Гледай да не се получават капки и утечки, че после там боя не покрива добре и се налага повечко ръце.
С каквато боя си почнал, с такава да звършиш. Гледай да правиш нещата до стена. Не се връщай друг път за малка поправка - винаги личи. Цветна боя се купува непосредтсвено преди боядисване. инак трябва яко бъркане и прецеждане (през дамски чорап)
...
И друг път не купувай боя от добър производител на лепило.
silllveto - Майсторица
masterval написа:
бих ти препоръчал грунд, но не се ползвам с добро име и ще стане скандал :-D :-D :-D
Как бе, ти си ми един от кумирите в тоя форум :-D

kha, най-важното е да прочетеш какво пише на опаковката дали е грунда за повърхността, която ще обработваш. Нанася се с мече.
housedoktor - майстор
Грунда се нанася с 4етка с къс и мек естествен косъм,особенно на нездрави и грапави повърхности,като при нужда се повтаря "накръст".мечето е за гипсокартон .n_a ти обясни останалото

Тема "Това правилния грунд ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: