Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
xaxaxas - напреднал
Здравейте, коридорът ни преди години е боядисан с блажна боя, която сега искам да премахна. Как и с какви средства да го направя, за да мога да шпакловам стените?
EDI - майстор
Химически - разтворител за боя ТЕРМИНАТОР и другите му подобни.Пистолен за горещ въздух, ама по-бавно ще стане, защото трудно и бавно се загрява площта на стената.Силно механични - теслата и с острото - цък, цък и напредваш бавно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
EDI, не си ги правил тези неща, нали.
С терминатор по стена не става, защото трябва обилно да се изплакне с вода.
С пистолет с горещ въздух на стена не става, защото самата стена е голям термопроводник и слоят боя не успява да се нагрее до омекване.
Боя от стена се стърже механично и колкокото падне с част от шпакловката/мазилката. Ако останах големи площи непочистени, се награпяват с длето(примерно). После контактен грунд и шпакловка.
EDI - майстор
Правил съм ги с теслата, с пистолета става, но много бавно, затова му пиша, че трудно нагрява.А измиването става и с мокър парцал - правил съм го на малка площ, няколко квадрата.Аз съм за пълно сваляне на боята, не вярвам на грунда за добра адхезия към блажна боя, все си мисля, че някой път ще се надуе някъде.
bravo - напреднал
Щом ще шпакловаш не я сваляй. Грундирай с розовия грунд на Боро, май се казваше бороконтакт и отгоре шпакловай. Така си направих малката тоалетна у дома. Държи боя и тапети.
xaxaxas - напреднал
Благодаря на всички за отговорите

Тема "Въпрос - Как се премахва блажна боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: