Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
kobraltron - напреднал
Здравейте на всички!

Обръщам се към Вас с едно питане - искам да боядисам с латекс тавана на старо жилище. Според баща ми той е минаван с винервайс или нащо друго на варова основа. Из форума намерих инфо, че първо трябва да премахна въпросния материал(чрез миене и после със шпатулката), но не съм сигурен дали махам целия слой. Стигам до слой доста по-твърд и плътен от този който свалям(сваленият пада на прах). На него според вас може ли да хване латекс след грундиране.

Не знам дали ще помогне снимката, но я пускам за всеки случай.
Благодаря предварително!

Прикачен файл

DSC00903.JPG
DSC00903.JPG (34.48 KиБ) Видяна 2519 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да, миене, стъргане, ако е много дебело/много пъти белосвано и запечатваш грунд. Снимката верно не помогна. Сам си прецени колко да миеш, с какво да грундираш. Едно време нямаше грундове и простио първа ръка беше с разреден латекс. Така си пишеше в инструкциите. И сега го правим.
Всъщност, сега е моментът да попиташ как се сваля лятекс от таван.
kobraltron - напреднал
Благодаря за бързия отговор. Под по-плътния слой се показва мазилката - едва ли преди 25 години е минавано с тънък слой шпакловка, по - скоро е няколко слоя от варта. А как се сваля латекс от таван :)
karamundi - специалист
никак или поне не без бутане на мазилката одгоре нов и така

Тема "Какво е според Вас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: