• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
dankg - специалист
Здравеите,
Прочетох няколко теми и стигнах до това решение-ако не сам прав поправете ме!
Ще боядисвам стените вкъщи с латекс. Стените са минати с колор кит и изшкурени-маистора ми каза, че може и без грундиране да се боядисва-така ли е?
Ако грундирам ще взема грунд и латекс от една марка. Грундирането с четка.
От латекса съм се спрял на няколко / Lewis, Benjamin Moore, а ако е български-Леко/, клоня към Lewis. Ще го купя преди самото боядисване и добре ще го разбъркам. Не зная какво мече да използвам, а в магазините има няколко вида / космести, дунапренени и други/, та за това се надявам да ми дадете съвет, разбира се и за нещо друго, което съм пропуснал.
И последното нещо вземам старото касетофонче и да видим какви ще ги свърша. :)
Очаквам вашите критики и препоръки....
masterval - майстор
Щом е цял апартамент, аз бих си взел дръжка 8 мм с ролка 250 мм с косъм от акрил с дължина 13-15 мм. Марковите ролки от среден ценови клас, например Kana (чешки), или германските, също и полските са добри, струват около 7-8 лв, а китайските - 3 лв. Това е да се ориентираш.
А за марката на грунда - има хора твърдо убедени, че грунда и боята трябва да са от един производител. А пък аз мисля, че Бентли може да се кара и с Диона-супер, стига да е достатъчно количеството. Както ви се хареса...
pipbel - майстор
Удари първо навсякъде 1 ръка бял български латекс (Леко напр.) а после с Левиса.
Така и ще спестиш от последния, скъп е (но пък си заслужава)
Жена ми поне така направи, стана ОК.
dankg - специалист
Благодаря за съветите, а това за минаването първо с Леко не се бях сетил.
Апартамента общо стени и тавани е кам 170м2
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
dankg написа:
Няма да ти давам акъл за марките и технологията на боядисване - писано е доста, че и от мен има. Оттук нататък просто си вземаш решението.
Обаче сигурен ли си в сметката за квадратурата? Стаичката в която съм в момента с клавиатурата е към 70 квадрата боя ...
Сборът от дължините на стените умножен по височината прибавено към площтта на таваните ... Не се вадят вати и прозорци, защото имат обръщане което комбинирано с повечето боя от четка в ъглите.......
Panzer - специалист
Вчера си купих грунд на мегахим, 1 бака 5 литра. Като я отворих видях че представлява нещо като бял латекс. Намазах стените , но за отзиви, ще кажа като почна с латекса.
dankg - специалист
n_a написа:
dankg написа:
Няма да ти давам акъл за марките и технологията на боядисване - писано е доста, че и от мен има. Оттук нататък просто си вземаш решението.
Обаче сигурен ли си в сметката за квадратурата? Стаичката в която съм в момента с клавиатурата е към 70 квадрата боя ...
Сборът от дължините на стените умножен по височината прибавено към площтта на таваните ... Не се вадят вати и прозорци, защото имат обръщане което комбинирано с повечето боя от четка в ъглите.......
Мерихме ги с маистора, който китосваше стените по същия метод по който описваш-апартаментчето е малко.
dankg - специалист
Panzer написа:
Вчера си купих грунд на мегахим, 1 бака 5 литра. Като я отворих видях че представлява нещо като бял латекс. Намазах стените , но за отзиви, ще кажа като почна с латекса.
Пиши за отзиви след като боядисаш. :)
zmeios - специалист
Късно се включвам :)

Гледам, намазал си с грунд. Това е много добре. Не го слушай майстора - върху тоя колоркит (дето е на варова основа) излизат разни петна от боята, които НЕ ИСКАШ да получиш с боя от 50 лева кутията.

Аз си грундирам картона с грунда на Боро "двайсетица" (за картон и гипс шпакловка е) и съм много доволен. Скоро шпакловах фуги, правих едни декорации... Като мазнеш боя на негрундирано място, пие като лудо, става манджа с грозде. Грунда много помага.

Кажи и как си се справил с отсичането (ако ще имаш разни цветове де) че лошо ми става само като си помисля, а имам да боядисвам следващата седмица :(
dankg - специалист
zmeios написа:
Късно се включвам :)

Гледам, намазал си с грунд. Това е много добре. Не го слушай майстора - върху тоя колоркит (дето е на варова основа) излизат разни петна от боята, които НЕ ИСКАШ да получиш с боя от 50 лева кутията.

Аз си грундирам картона с грунда на Боро "двайсетица" (за картон и гипс шпакловка е) и съм много доволен. Скоро шпакловах фуги, правих едни декорации... Като мазнеш боя на негрундирано място, пие като лудо, става манджа с грозде. Грунда много помага.

Кажи и как си се справил с отсичането (ако ще имаш разни цветове де) че лошо ми става само като си помисля, а имам да боядисвам следващата седмица :(
Мерси за съвета, а боядисването тази събота ще започвам лека полека и още не съм грундиръл, защото първо исках да прочета и мненията от форума, но вече твърдо грундирам. Двете стаички ще са в различни цветове, но ще ги дам да ми ги оцветят на машина.
  • 1
  • 2

Тема "Материали за боядисване-така ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: