Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
itcome - напреднал
Голяма дилема. Дюшамето е чамово и е ново, около 80 квадрата. Досега съм гледал:
OSMO - с твърд восък - 140 лева за 2.5 литра покрива 12 кв на две ръце
Дулекс - диамантен лак - 220 за 5 литра покрива 10 кв на две ръце.

Помещенията ще се дават под наем и не е ясно кой с какво ходи из тях (точета и така нататък)
В същото време къщата е 120 годишна и сега я реновирам, съвсем лъскавите изпълнения не са за предпочитане.
Моля за някой с опит да помогне с какво да третирам.

Благодаря!
EDI - майстор
Най-евтин вариант - полиуретанов български подов лак - има гланц и мат, по избор.Къвм 9 лева кутията - 12-14 квадрата покрива.Първо му слагаш един слой лазурен лак с цвят по желание, после 3 ръце полиуретанов.В къщи го направих с български лак на ОРГАХИМ.Ако търсиш висока износоустойчивост и твърдост, няма да минеш тънко, но според мен не си заслужава да даваш много пари.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Щом ще е под наем, си заслужава а платиш на някой да го мине с 2-3 ръце реактивен лак. Това е най-отровното но и най-твърдо/вечно лаково покритие. Всъщност самият лак е евтин.
vreden - специалист
Чама е мек материал, с каквото и да го минеш не мож го спаси от дамско токче или настъпано случайно камъче или болтче например.Марката на лака има значение за повърхостни драскотини и визаж.Щом ще го даваш под наем не слагай скъп лак-няма смисъл.Препоръчвам ти Dyo ,те са турски по лиценз на Levis до колкото знам.Аз съм доволен от тях.Ако наистина искаш да спасиш дюшемето,нареди ламинат отгоре има евтини.Когато един ден махнеш наемателите,махаш и ламината и пак ще си имаш дюшеменце.Ламината ще ти излезе на цената на скъпия лак.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Добра идея.
tyo - специалист
itcome написа:
Голяма дилема. Дюшамето е чамово и е ново, около 80 квадрата...
Изображение

Тема "Какъв лак за дюшаме от чам?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: