• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
tyo - специалист
Сменях дограмата в хола. Махането на старата беше доста трудна задача, падна доста от мазилката. След монтажа на новата дограма, съответно "обръщане", подмазване, гипсова щпакловка и накрая боядисване. По съвет на "приятел" /продавач в магазин за бои/ купих Пастело - грунд и латекс. Още след грундирането, се появиха "резерви" към продукта. Тъй като, между грундирането и боядисването с латекс минаха няколко дни, за по красиво сложих первазите /паркета и первазите са от естествен нелакиран дъб/ и панелите на електрическите ключове и контакти. Не ме питайте, как съм ги махал после...всичко беше залепнало супер здраво!
Стигнах до извода, че така наречения "ГРУНД" е лепило С200 разредено с вода :shock:

Проблемите продължиха и при боядисването. Няколко участъка по стената, просто не искаха да бъдат боядисани :lol:
Смених три различни валяка, пробвах и с гъст и разреден не и не! Чак на ЧЕТВЪРТАТА ръка, нещата се пооправиха. Казвам "пооправиха", но като цяло резултата е трагичен.

До сега съм боядисвал с продукти на Мегахим и никога не съм имал такива проблеми. За мен продукт от тази марка/фирма повече никога!

За тези ***лу** става дума:

Изображение
Изображение
housedoktor - майстор
Такааа я кажи тоя концентрат по гъст ли го направи,че да е "по-силен"?Точно ли спази съотношението ,което е изписанона упаковката?
tyo - специалист
housedoktor написа:
Точно ли спази съотношението ,което е изписанона упаковката?
На опаковката, ЕДИНСТВЕНО! пише "така" да се нанася, че да попива и да не образува филм.
Чаро - Акълия
Aко питате мен, никога българско, ама нали не ме питате. :-D

Върл противник на "Произведено в Бъ'гария"
Пастело, Леко, Силно, Твърдо...

И за дезинфекция на курника не стават... :lol: :lol: :lol:
housedoktor - майстор
образувал си филм..Този грунд се разрежда,затова и пише "концентрат"

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (59.22 KиБ) Видяна 8610 пъти
tyo - специалист
Чаро написа:
:2thumbs:
housedoktor написа:
образувал си филм..Този грунд се разрежда,затова и пише "концентрат"
Другият път, ще съборя стените хоризонтално, и ще забърша с меки хаблиени кърпи :evil:
На етикета пише, цитирам:
Нанасяне:
С четка, валяк, шприц-пистолет при РТ над 5'С. Повърхноста се обработва так, че грундът да попива в основата без да образува филмово покритие.
п.п. Чаро нали знаеш вица: "Кое е хубаво на българите? Отговор: Децата. /Защото не ги правят с ръце/
humen - напреднал
Привет колега, дълбокопроникващият грунд има за цел да заздрави основите, а не се използва преди боядисване. Използва се за стари ронливи мазилки, шпакловки и пр. Прониква на 1- 1,5 см. След това трябва да се използва друг грунд за боядисване. Неговата задача е да изравни попиващата способност на стените., т.е да не ти стават петна от бързото изсъхване на места. НЕ коментирам марката. Аз позлван други продукти - Danke! в Практис ги има
Поздрави
maestrovn - помощник
Чаро написа:
Aко питате мен, никога българско, ама нали не ме питате. :-D

Върл противник на "Произведено в Бъ'гария"
Пастело, Леко, Силно, Твърдо...

Ако се гони качество ,това е истината - никога българско !!!
anmoll - специалист
Набързо прочетох темата...Ако помогне на някой ще кажа,че по- хубава боя не съм виждала от Деко май на Оргахим.Супер покривно - купували сме всякакви бълг.и чужбински бои.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За пореден път ще пиша, че
Боя - от производител на бои, не на лепила или матраци.
За грунда - неподходящ и неправилно положен. Четете етикетите, Хора!
  • 1
  • 2

Тема "Пастело/Екон - продукт от тази марка/фирма повече никога!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: