• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
niki_sap - специалист
Имам 2 силно мухлясали стаи. Причината не е толкова от значение - липса на проветрение от страна на ползвателите и влага от основите. Моля препоръчайте грунд, с който да мина и да запечатам мухъла до колкото е възможно.
Вече съм пръскал мухала със Саво и ще изтъркам с четка където е възможно. Имам и купен и останал от предишни ремонти латекс, въпроса е преди да го намажа да грундирам с нещо.
Ако има и идеи за борба с мухъла и влагата - може би да намажа с някакво стъкло - става въпрос да се мине с поправки отвътре, а не с копане, дренажи и т.н.?
ivec - специалист
В магазина на "Boro", който е вляво преди светофарите за Драгалевци/като идваш от "Хладилника"/, съм купувал подобен грунд, но за съжаление не мога да се сетя как му беше името. Като отидеш и попиташ, мисля че няма да имаш проблем
torbalan - Дървен философ
май по-добре да отстраниш причините за поява на мухъла, а не да го замазваш с грундове...
hetfield - напреднал
Единственото решение е топлоизолация,за да избегнеш конденза. Иначе каквото и да правиш , след време пак ще се появи.
freshenero - специалист
Има и някаква боя,която уж не мухлясвала,но ми се струва малко пресилено.
ebahti - майстор
има мн. препарати за мухъл-амаа не е препоръчително после да го триеш-просто го напръскай и го остави да изсъхне
niki_sap - специалист
Мерси за предложенията, но:)
Не мисля, че топлоизолацията ще реши проблема по какъвто и да било начин - напротив ще го задълбочи - това е къща със стени по 50 см. Или можеби бъркам? Бих разсъждавал в тази насока.
Както писах и по-горе причините за мухъла са не една и две. За момента нямам възможност да инвестирам сериозно пари и време за да изкореня проблема, затова и търся варианти за справяне поне частично с него отвътре на къщата, а не със сериозни ремонти отвън.

Иначе то след послените ремонти не остана нищо освен да я изолирам (което според мен ще влоши нещата защото съвсем ще запечата влагата вътре в къщата) и да се направи нов дренаж, което честно казано нямам представа колко ще излезе.
sasooooooooo - "специалист"
Боро саниращ концентрат за мухъл + латекс за мокри помещения.
После където избие пак с борото.
Където ми се е налагало концентрата не съм го разреждал, но това е мое решение.
niki_sap - специалист
Сасо - това Боро саниращ концентрат за мухъл точно така ли се казва? Ориентировъчна цена?
Това всъщност грунд ли е или е тип препарат за премахване на мухъла - както е например Саво - на основата на белина/хлор?
Питам подробно, защото да знам дали ще ми се наложи да третирам с този препарат и след това грунд и след него латекс или само този препарат и направо латекс?
Латекс вече имам останал от предишни ремонти, така че въпроса е какво да мажа преди него.
ivec - специалист
Препаратът се продава в еднолитрово шише-поне такива са ми спомените. На етикета пишеше да се разреди в съотношение 1:1 и да се нанесе. След изсъхване се нанася латекса, аз бях взел за мокри помещения на Boro/мирише на умрели катерици/, ама явно е ефективен, защото вече 3-та година няма нищо. Отделно, дето сложих на розетката на комина самозадвижващ се вентилатор/пластмасов, струва около 2 лв/ и все си мисля, че неговият принос да изчезне влагата е 70%, а останалите 30 на химията!
  • 1
  • 2

Тема "Препоръчайте грунд върху мухъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: