Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Незнайко
Здравейте
Дограмата ми е дървена,стара.
До сега беше все бяла обаче ми омръзна и като се запролети смятам да правя промяна по нея.
Ето какво искам:
Искам да сваля старата боя и да оставя дограмата без боя т.е да изглежда като дървена.Обаче като сваля боята след шлайфане и т.н дървото ще стане много светло и ще дразни и искам да попитам има ли някакъв начин да го потъмня.С байц някакъв :roll: Също така дали ако се байцне ще се запазят "шарките" на дървото?Ако става с байц то смятам че цялата процедура ще изглежда така:
1.Със шпакла изстъргвам олюпената боя
2.Със шкурка махам останалата боя която не се е олюпила
3.Байцвам
4.Грундирам
5.Радвам се на постигнатия резултат :)
Също да питам дали е оправдано това решение спрямо загубата на топлина?
Всмисъл дали една дървена дограма боядисана ще пази повече отколкото такава направена по начина който аз замислям?
masteradmin - майстор
Като начало по добре свали дограмата и я намажи с препарат за махане на блажна боя има много видове. "Дунав", "Терминатор" и др. Те се разтварят във вода и след това се нанасят с четка. Представляват някаква "основа". Пази си рацете яко разяжда. След като изчакаш определените минити с шпакла махаш боята (тя се е размекнала) и тука идва тънкия момент - със силна струя вода трябва много добре да измиеш дограмата (жената я ми в банята под душа) за да спреш действието на препарата. След това чакаш да изсъшне и ако има някъде останала боя, може с шкурка да я отстраниш. Ако дограмата е наранена някъде може да я китосаш. След като си извадъл шарките на дирвото и дограмата е много добре изсъхнала, слагаш байца (сега пиша статия за байцването).След като изсъхне и той лакираш с лак (най добре яхтен).
Иначе боята не топли. по важен е обкова на дограмата и най вече изолацията между двете стъкла, ако не си със стъклопакети.
Желая ти успех. Виж и тази статия статия и въобще всички от раздела(много са полезни)
...и тука идва тънкия момент - със силна струя вода трябва много добре да измиеш дограмата...
Тогава дограмата няма ли да се раздуе :roll:
masteradmin - майстор
Дървото не се раздува. Пак и ти няма да я киснеш ами ще я миеш със силна струя вода. След това я вадиш на слънце да съхне.

Тема "Потъмняване на дограма?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: