• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
rossenboy - специалист
Здравейте майстори бояджии!
Една чуденка имам тука та ако може да помогнете в мисловния процес :?
Искам да боядисам във входа на блока който в момента е наклепан с блажна боя( класика), та се чудя с някакъв грунд ли първо да го мина, с бетон контакт ли, незнам. А, и един въпрос бонус - има изподраскано по стените с пирон ли с кво ли( още не мога да си обясня защо го правят), та това се чудя с какво да го шпакловам - пак ли някакви грундове, що ли? Благодаря предварително на всички помогнали :-D
torbalan - Дървен философ
в нашия вход боядисаха съседите...
където беше блажна боя - минаха пак с блажна, а отгоре с латекс :)
стана много прилично...
housedoktor - майстор
Цокъла е добре да е с блажна боя .А иначе бетон контакт ,но ще излезе по-скъпо .Най евтино Ц200 1:8 с вода
rossenboy - специалист
Блажната боя е от пода до тавана. не ми се иска пак с блажна боя, макар и само цокъла че ще се изтровим, макар че е по лесно за чистене. благодаря за съвета, ще взема да го пробвам с Ц-200.
tokuro40 - специалист
Я карай направо латекса, преди 20-25 години се правеше така
rossenboy - специалист
абе и аз мислех направо с латекса, ама пък нали гледам да е по- евтиничък латекса(криза, кво да праиш), не знам дали ще хване добре.
tokuro40 - специалист
какъвто и латекс да избереш, все ще хване :) :) :) но запълни деругите с някакъв кит преди това и след това минавай с латекса
chapara - майстор
Направо с латекса,навремето за грунд се минаваше с много разредена бл.боя и после с латекс(латекс= ц-200,вода и пълнител). :wink:
rossenboy - специалист
Ми за деругите(ей че дума) си мисля колор кит, вода и ц-200 да забъркам нещо като кит, пък останалото май с ц-200 и вода ще го мазна и отгоре направо латекса. като го направя ще пиша какво се е получило но ще бъдечак на лято, за сега само проучвам въпроса. Благодаря на всички за съветите! :-D
sanders - специалист
chapara написа:
Направо с латекса,навремето за грунд се минаваше с много разредена бл.боя и после с латекс(латекс= ц-200,вода и пълнител). :wink:
Не е лошо да сложиш малко грунд преди латекса щом си с евтин латекс.
От опит ти казвам. Блажната боя си е кофти основа. Да не говорим, че доста улива.
  • 1
  • 2

Тема "Латекс върху блажна боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: