Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
div0t0 - напреднал
Здравейте на всички. :)
Време беше и аз да се допитам до компетентното ви мнение :).
Имам следния въпрос:
Цялата ми кухня е в дърво. Решил съм да и правя леко освежаване.
Прочетох доста коментари тук и реших да лакирам дървото.
Намерих шлайф машина и след опит да шлайфам се оказа, че дървото е безирано,естествено шкорката отиде бързо :shock: . Въпроса ми е как мога да махна безира :? , или ако не става лесно мога ли да минавам директно с лак върху него, но да е друг цвят, или може само с безцветен. Довечера ще кача снимки.
И ако може да ми препоръчате лак.
Благодаря предварително. :o
tysonlkr - специалист
Попринцип безира и лака не съ съвместими. Но винаги има изключения.
Преди колко време е безирано?
Нашата кухня също беше само безирана, но преди доста време към 12-13 години някаде. Нямах проблем с лакирането. Даже не ми се наложи да шкуря преди да лакирам.

Но съм чел че върху безир неможе да се нанася лак, май бяга и става на точки. Не се получава хубава и гладка повърхност.
div0t0 - напреднал
Еми сигурно преди 10години е безирано.
А с какъв лак си го минавал? Мен ми се искаше да го изсветля малко, но ако не става ще го минавам с яхтен лак , прочетох че го препоръчват силно във форума :)
tysonlkr - специалист
div0t0 написа:
А с какъв лак си го минавал? Мен ми се искаше да го изсветля малко, но ако не става ще го минавам с яхтен лак , прочетох че го препоръчват силно във форума :)
Aз друго съм чувал за яхтения лак. Че не е устойчив на УВ-лъчи и се напуква от пряка слънчева светлина.
Препоръчваха ми от водоразтворимите лакове, но ми се видяха много скипи. Аз го минах с безцветен лазурен лак на Оргахим. За сега (да не чуе дявола) година вече нямам оплакване :)
За да го изсветлиш ще трябва да го изшкуриш, лака мисля че няма да може да го изсветли :wink:
div0t0 - напреднал
tysonlkr написа:
div0t0 написа:
Aз друго съм чувал за яхтения лак. Че не е устойчив на УВ-лъчи и се напуква от пряка слънчева светлина.
Препоръчваха ми от водоразтворимите лакове, но ми се видяха много скипи. Аз го минах с безцветен лазурен лак на Оргахим. За сега (да не чуе дявола) година вече нямам оплакване :)
За да го изсветлиш ще трябва да го изшкуриш, лака мисля че няма да може да го изсветли :wink:
Водоразтворимия лак колко горе долу е?
Колко ръце сложи с безцветния лак?
Кой от двара смяташ, че е по добре?
http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 98&start=0
http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 92&start=0

П.С. Въпросите са ми oт серията малко "тъпи", но всеки се учи :)
tysonlkr - специалист
Сега незнам как са цените но миналата година водоразтворимия струваше към 13-15 лв а другия (който ползвах) беше 4-5лв. Аз прецених че няма смисъл да се изхвърлям чак пък толкоз (все пак лакирвах за първи път) :roll:
Ползвах :arrow: този лак. Нанесох две ръце. При нанасяне е много важно да не се стича или да не става на балончета лака. Това е което спазвах. Нанасях с четка с подходящ размер. Нанасянето става винаги по власинките по дължина на дървото (незнам дали така се наричат) Никога не се нанася напряко :wink:

Другият който си дал на линк е водоразтворим
div0t0 - напреднал
tysonlkr написа:
Сега незнам как са цените но миналата година водоразтворимия струваше към 13-15 лв а другия (който ползвах) беше 4-5лв. Аз прецених че няма смисъл да се изхвърлям чак пък толкоз (все пак лакирвах за първи път) :roll:
Ползвах :arrow: този лак. Нанесох две ръце. При нанасяне е много важно да не се стича или да не става на балончета лака. Това е което спазвах. Нанасях с четка с подходящ размер. Нанасянето става винаги по власинките по дължина на дървото (незнам дали така се наричат) Никога не се нанася напряко :wink:

Другият който си дал на линк е водоразтворим
Благодаря ти за съвета :) Събота и неделя ще се хвърля смело в тази мисия :) Ще направя снимки преди и след , това ще ми е първото лакиране така че :)
Мерси

Тема "Въпрос за лакиране?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: