• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
batcak - напреднал
Привет на всички майстори.Тази година реших и аз да се правя на майстор и да си сложа гипскартон на стените,с това мисля че се справих добре като за начинаещ ,поне на мен ми хареса,но както и да е не за това ще питам.Дойде ред на боядисването и един приател ми каза че ставало много ефектно със ръкавица от тези мъхестите мисля че ги водят полиестерни за сега немога да кача снимка ,но се надявам да се сещате за какво говоря.Ще съм благодарен ако някой има инфо как точно става работата, а пък ако някой пусне и снимки или клипче ще скачам :-D
silllveto - Майсторица
http://www.youtube.com/watch?v=ls6ShRDg ... dded#at=76

http://www.youtube.com/watch?v=li62StVF ... r_embedded

Не знам дали за това питаш, щото е по-скоро шпакловка, ама е мн готино и на мен ми е интересно.
svetliopi44 - Чирак...
1. Обработваш хубаво фугите на гипсокартона
2.Грундираш с подходящ грунд за гипсокартон (има и на Боро не е скъп)
3.Цялостна шпакловка с колор кит на 2-3 ръце (излиза по-евтино от скъпите шпакловки)
4.Шкуриш с шкурка 220
5.Нанасящ дълбоко проникващ грунд (пак може на Боро)
6.След изсъхването на грунда (около 4- 5 часа) нанасяш едрозърнест грунд (на OIKOS е Il Primer )
7.За нанасяне на велатурата (боята) може да използваш : четка , гъба (пореста) или ръкавица ...

Мой съвет : след точка 6 изчакай хубаво ...

Успех , ако има нещо не ясно питай...
единак - специалист
И мен живо ме занимава този въпрос/мерси Светльо!/ и ще ми е любопитно да видя крайния резултат. Не забравяй да го покажеш дори и да не е за показване, с поучителен ефект.

Прехласвам се по ей тия двете.

http://www.youtube.com/watch?v=bWBaHhXoWyM

http://www.youtube.com/watch?v=EsveyS6d ... re=related

А в първия клип на силвето оная каза, че ръкавицата била вълнена. А виж каква разлика има с тия от моите клипове.

Има ли някаква едрина на тия ръкавици? Примерно ако искаш да ти стане по-фино да си вземеш с еди каква си дебелина на влакното.
svetliopi44 - Чирак...
Единак с гъба става много фино ...

Аз съм виждал само 2 вида ръкавици ... такава с вълнени влакна и ръкавица гъба ...
batcak - напреднал
svetliopi44 фугите са готови също така и съм грундирал само още не съм сигурен дали ще се справя с ръкавицата иначе даже одеве си купих ,остана да почета още малко и да се престраша .Незнам само дали няма да взема мечето и да спра да се чудя мисля си че тази ръкавица нее за всеки иска ръка.но пък ако се реша 6те пусна снимки
zmeios - специалист
Ъмм, каквото и да правиш, пробвай първо на едно грундирано парче гипскартон.

Гледал съм много пъти на видео как става, обаче така и не се осмелих да си го направя вкъщи. Колкото и да го мъча (пробвах върху грундиран шпаклован 'тестов' картон), все ми става на нежелани 'зони'. Явно просто нямам ръка.

Думата ми е, ако ще го правиш, първо направи опитна постановка, а после драматизирай в хола ;)
svetliopi44 - Чирак...
Е еее не се отказвай сега ...
както каза колегата пробвай на някакво парче но поне да е с 1м2 площ... така ще придобиеш по ясна представа ...
С ръкавица гъба стават по големи петна ,ако използваш четка стават по малки ...
Dimany - специалист
Само да поясня , ако се слага грунд на боро и след това IL Primer има голям риск при самото боядисване, боята да съхне много бавно и да стича ( казвам го от опит) . Ил Праймера е със зърнеста основа за да задържи тежките мазилки , специално за венецианските Raffaello , Cocciao antico , Aureum или за нанасянето с четка kreos , biamax . Състава на грудовете е савсем различен и при полагане един върху друг отновата става адски здрава но и трунда за третиране след това . За боядисване от този тип се ползва Crilux .А за ръкавицата мисля, че няма да имаш проблем .Само петната ,на които се прави да са колкото може по-неравномерни , в смисал да не са на квадрати или някакви ленти . Аз лично захващам на няколко произволни места от стената и постепенно запълвам празните участъци и така снадките ,които трудно се избегват стоят като по тъмнен ефект , като на облаци . Чакаме снимки :-D
(пс :zmeios ... да не вземеш пак да "драматизираш" в темата на човека :wink:)
svetliopi44 - Чирак...
Ето това е правено върху колор кит с IL Primer
Използвам четка за нанасянето на грунда и велатурата ...

Velatura ...
Изображение
  • 1
  • 2

Тема "боядисване с ръкавица" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: