Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
spokoen - специалист
Как и с какво да покрия/боядисам тръбите от парното в банята?
Причината, поради която още не съм ги изшкуркал и не съм ги боядисал с блажна боя (от тези 3в1 върху ръжда) е, че още търся дали има по-умен начин хем да ги защитя от ръжда, хем да продължат да топлят!
Допълнителна информация: банята е мн. малка и при къпане винаги се мокрят. След консултация с много колеги (ВиК, заварчици и др.) общото мнение е, че още не са за смяна (а пък много трудно се сменят над тавана и под пода - за да има ефект). Чудехме се дали да не ги вградим и да оставим лира да топли, но разубедиха ни окончателно вече, че с лира е по-скъпо (отоплението). Та сега стоят тръбите и чакат "освежаване". Някой решил ли е проблема по друг начин? Мислех да ги покрия с плочки от трите страни и да остане една свободна (страната, която не се мокри) за да топли, но и от това се отказах. Моля споделете идеи!
Spokoiniq - майстор
Ако тръбите са дебели и банята е 1,5/1,5м няма смисъл от лира, освен за сушилка.Има значение как ти начисляват отоплението в банята, на кубатура или са закачили уред(за тръби се съмнявам в последното).Кажи и ще го измислим.Ако имаш достъп до комшиите може да резнеш там тръбите , но има пръски от флекс, от електрожен, не е гот и едва ли ще ги навиеш.Аз бях пред същата дилема за един от апартаментите ми, и се бях навил на рязане, но се оказа, че на 9ти етаж(моят) свършва горния кръг на парното и тръбите не водят в съседа отдолу, а в моя под през цялото антре и оттам на майната си.Съответно и аз теглих една майна, изшкурих ги до метал и с 3в1.За 6г от ремонта мога да кажа че само леко жълтее боята, мокрят го вече не помня колко наематели, ръжда няма.Поне ако може да избегнеш бялото...
spokoen - специалист
От горе и от долу 110% няма да се навият, така че този вариант отпада. Не знам дали щеше да излиза по скъпо с лира, важното е че вече сме се отказали за съжеление или за радост. Без топломер стоят тръбите.
Благодаря!

Тема "Как и с какво да покрия/боядисам тръбите от парното в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: