Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
svetlana06 - напреднал
Здравейте. В приземния ни етаж има варова мазилка, груба. Нямам намерение да правя шпакловка (не че мога :? ), та съм решила да мина стените с рядък разтвор на гипс сатен, за да се загладят малко. Според вас тази технология приемлива ли е? До каква дебелина може да се нанася този гипс сатен? По-големите дупки, като от пирони и т.н. могат ли да се запълват пак с него или трябва с обикновен гипс? С шпатула в момента свалям дребните песъчинки от стените и трябва ли да обезпрашавам след това? Очаквам отговори, съвети и критики. :shock:
peter_m - специалист
след шпатулата мини с една метла енергично - пак падат доста песъчинки. Иначе ако е много рядък сатенгипса (примерно като боза) как смяташ да го нанесеш :? Не можеш и да го загладиш ако се разтича. Много по-лесно е да си го направиш с нормална гъстота.
svetlana06 - напреднал
Честно да си призная, технологията я изпитах в една по-малка стая. Нанасях с четка и ставаше доста лесно. Стана прилично, позагладено. Но все пак искам да попитам и вас във форума, да не бъркам нещо. Трябва ли да грундирам и най-вече ме интересува каква максимална дебелина на гипсовия слой да употребявам. Мога ли да повтарям след като изсъхне?
freshenero - специалист
След като свалиш грубото,минаваш с метлата както е писал колегата и може да забършеш със влажен парцал.Според мен със четка няма да стане нищо.Пробвай да го шпакловаш със КОЛОРКИТ,ако не е много груба основата.Нанася се сравнително лесно и непозволява нанасянето на дебел слой,тъй като потича.След като изсъхне колкото и зле да е нанесен се шкури много лесно.Само да предупредя че пениза при разбъркване на въпросната шпакловка е че трябва да се пребърква най малко 3 пъти за 30 мин. и при добре затворен съд може да се използва и след месец.,примерно.Успех.
svetlana06 - напреднал
Много благодаря за съветите. :) Горе-долу се справих със сатена.

Тема "Възможна ли е тази технология" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: