Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Yanaki - помощник
Добър ден на всички майстори :),
искам да попитам дали някой от вас знае къде могат да ми отрежат кръгъл плот и да го окантоват в Пловдив :)
Благодаря предварително !
P.S. Плота ми трябва за маса :)
asen4o - специалист
ако имаш зеге(пробивен трион) можеш и сам да си го отрежеш.кантирането става като си купиш кант с лепило на него( миналата год беше от порядъка на 30 стотинки метъра) и взимаш ютия и стар парцал и лепиш.
Yanaki - помощник
Много благодаря за отговора, но предпочитам да ми го отрежат от естетичска гледна точка :-D
bisplus - специалист
Гледах в каталога на метро имаше готови плотове за маси.....явно някви отливки защото били влогоустойчиви.
Biso - специалист
asen4o написа:
ако имаш зеге(пробивен трион) можеш и сам да си го отрежеш.кантирането става като си купиш кант с лепило на него( миналата год беше от порядъка на 30 стотинки метъра) и взимаш ютия и стар парцал и лепиш.
Със зеге не става, дори и да вземеш от тъй наречените "чисти" триончета.... иначе за грубото оформяне е тамън. :wink:
В домашни условия става, но най-добре след това да се мине ръба с фреза поставена на кръгов шаблон/пергел, което за съжаление не е по силите на всеки, който не се занимавал с това, още повече, че се налага да се пробият една или няколко дупки на плота (най-малкото за винтове), в които после да бъдат поставени диблите (или да се покрият от конструкцията).
Yanaki - помощник
Ще помоля съгражданите от Пловдив да се активизират и да ми кажат къде мога да си поръчам да ми направят кръгал плот :lol: в никои от големите хипер-и не могат да направят. Само дето имената са им големи, една машина за кръгло рязане не могат да си купят :x Та хайде майни, казвайте къде режат кръгли плотове :wink:
sspoko - специалист
Не знам дали е най подходящата тема но като стана въпрос за рязане на плот с фреза как е по правилно да се движи фрезера спрямо детайла "да загребва " или "да изхвърля?

Прикачен файл

Bitmap in Graphic1.jpg
Bitmap in Graphic1.jpg (11.67 KиБ) Видяна 4330 пъти
peter_m - специалист
sspoko написа:
Не знам дали е най подходящата тема но като стана въпрос за рязане на плот с фреза как е по правилно да се движи фрезера спрямо детайла "да загребва " или "да изхвърля?
по същия начин както циркулярния трион :roll:
ZEDYCUS - майстор
Колега, в "Съливер"-намира се преди КАТ в дясно първия син портал имат CNC машина ,която може да ти направи кръга идеален.А и кантират с 2мм кант.Цената на метър ти е 7 лева и за рязането и кантирането.Какъв диаметър ще ти е плота(плоскостта)
http://www.saliver-bg.com/bg/%D0%9A%D0% ... 1%82%D0%B8

sspoko най добре е да се движи по посока на въртенето на фрезера.Така загребва от малко към много материал и по лесно се удържа машинката.
Последна промяна от ZEDYCUS на пон мар 22, 2010 10:09 pm, променено общо 1 път.
Илиян Илиев™ - майстор
Yanaki написа:
Много благодаря за отговора, но предпочитам да ми го отрежат от естетичска гледна точка :-D
Като си такъв естет се разходи из индустриалната зона на града и все ще попаднеш на мебелен цех. Ако пък не намериш поразпитай из магазините за мебели.

Тук не е адресна книга на мебелни фирми. :wink:

Тема "Рязане на кръгъл плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: