Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
valyo - напреднал
Как мислите удачно ли е да се боядиса тавана в цвета на стените? Родителите ми винаги са боядисвали таваните с бял латекс за да не изглеждат нисъки. Апартамента ми е нисък (около 2,50). Смятам стените да са някакъв светъл нюанс на жълтото и се чудя дали тавана да не го направя същия цвят но малко по-блед. Хем ще стане по-лесно боядисването на ъгъла между стените и тавана .
Какво мислите ще се отрази ли визуално на височината на стаята?
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 12:13 am, променено общо 1 път.
masteradmin - майстор
Тук може да разиграеш различни цветови съчетания. Просто си избираш помещение и след това изтеляш цвета върху тавана или стените. Виртуално боядисване
valyo - напреднал
Емералд благодаря за изчерпателния отговор. Имам и още доста терзания (цял апартамент имам за правене) но май няма да мога да намеря отговор на всички тук. Все пак ако можеш да ми помогнеш отностно цвят на вратите. Като цяло не можах да включа бюджета свястни интериорни врати и ще трябва да боядисвам стандартните фазерни врати. И сега се чудя цвета им светъл подобно на стените ли да го направя или да констрастира :-k
Masteradmin благодаря за линка но не ми върши много работа. Няма подобни на моя хол примери а и само стените могат да се боядисват :-) Пробвах Better Homes & Gardens Interior Designer и още една подобна, но много нереалистично ми рендваше цветовете. Най-добри резултати май се постигат с 3D Max + Vray но там вече става въпрос за доста четене и учене за да докарам до някакъв резултат, а нещо не мога да намеря толкова свободно време :sad:
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 12:13 am, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
Много се извинявам, но за мен такъв подход е крайно неприемлив. Имам впредвид въпроси от вида: В какъв цвят да си боядисам ......., какво да избера - тапети или латекс, ламинат или теракот, и т.н.
За мен това означава, че задаващия въпроса не само, че не знае, но и няма собствено мнение. Вкусовете на различните хора са различни, от там и съветите. Това не са общи въпроси, а съвсем конкретни. За мен жилището е отражение на същността на обитателите.
valyo - напреднал
Не съм съгласен с теб Стефане. Въпроса за тавана беше съвсем принципен. Повечето апартаменти в които съм бил, таваните са боядисани в бяло, а на мен все ми се струва че не това е най-доброто решение.
Единия от вариантите е да си го боядисам цветен и ако не ми хареса да го белна.
Другия е да питам в форума и ако примерно някой ми каже "Да бе аз моя го направих цветен ама нещо много схупено ми стои" или пък "О моя е жълт и стаята е много слънчева" съответно мога да взема в предвид мненията при решението си. Естествено напълно игнорирам крайни или необосновани мнения от сорта "Е тва цветен таван е баси тъпото". Чел съм доста форуми на много различни тематики и знам кои мнения са стойностни и кои не.
Колкото до това че нямам собствено мнение си прав. В момента си го изграждам и не се срамувам от това.
Гледал съм 100-ци снимки на интериори и знам кое съвпада с моя вкус и кое не. Само дето нямам достатъчно фантазия за да приложа нещата които виждам към моето жилище. Отделно на всички снимки които съм гледал вратите са от порядъка на 400-500лв което не ми се вмества в бюджета който съм планирал (имам общо 4 врати).
Но понякога точно от форуми могат да се получат интересни инеи. Например мой приятел каза че баща му си е купил сравнително евтини врати, а касите е облепил с ламиниран паркет. Доста странна идея но все пак си струваше да помисля над нея.
Иначе предполагам не си спомняш но преди няколко месеца отговори по горе долу същия начин на темата ми за цвят на фуга. Както и там писах просто искам да чуя повече мнения по темата. От 10 мнения 1 да ми свърши работа пак ще съм благодарен.
Иначе много добре знам какво ми харесва. Например много харесвам работата на този архитект
Пример1
Пример2
който проектира офиса в който работя. Сигурен съм че ще проектира нещата така че много да ги харесам само дето не мога да си позволя да платя труда му.
Така че извини ме ако те дразня с такива постове но раздела "Боядисване и Декориране" ми се стори подходящ. И въпроса ми е не е "Как да го направя?" а по-скоро "Как вие бихте го направили?". Иначе и на мен не ми допадат въпроси от типа
какво да избера - тапети или латекс, ламинат или теракот
Това са теми които са обсъждани стотици пъти и има достатъчно информация в този и в други форуми, просто трябва някой да ги прочете :)
Стефан - майстор
Не съм и очаквал и да се съгласиш! Само дето пишеш много объркано. Ту знаеш, ту не знаеш! Хем знаеш, хем и питаш.
valyo написа:
Не съм съгласен с теб Стефане. ......
Гледал съм 100-ци снимки на интериори и знам кое съвпада с моя вкус и кое не. Само дето нямам достатъчно фантазия за да приложа нещата които виждам към моето жилище. .....
Иначе предполагам не си спомняш но преди няколко месеца отговори по горе долу същия начин на темата ми за цвят на фуга. Както и там писах просто искам да чуя повече мнения по темата. От 10 мнения 1 да ми свърши работа пак ще съм благодарен.
Иначе много добре знам какво ми харесва. Например много харесвам работата на този архитект
Всичко това ми прилича на вица, дето попитали радио Ереван как може на едно кръстовище да се направи ..........
Слушай тогава радиото, все някоя идея ще ти хареса. Лошо няма!!!
А какво е мнението на баща ти? Нали той ти беше главния изпълнител? Знай, че родителите много рядко грешат / и по-лесно им се прощава /
Извинявай, ако съм те засегнал.
valyo - напреднал
Ни най-малко не си ме засегнал :)
По отношение на цветовете майка ми има думата в къщи, та с нея водя спора. Иначе баща ми даде идеята да го направя както искам, пък ако не стане да си го пребоядисам :)
Колкото до това дали знам какво искам - накратко докато не видя нещо трудно преценям дали ми харесва или не :ops: За това се мъча с разни програми за визуализация и за всяко нещо кръстосвам цял Пловдив (понякога си нося и фотоапарат) :)
Иначе аз съм си такъв - изслушвам внимателно мненията на хората и не споря с тях, но не винаги се влияя от тях.
Valyo, как се получи цветният таван? Питам защото мисля да направим в спалнята една контрастна стена (вишнево/пурпурно/лилаво), трите в светъл/пастелен цвят и тавана в една идея по-светъл или същия като трите стени.

Тема "Цвят на таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: