Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
joro_206 - напреднал
Искам да боядисам със гасена вар стени и тавани които са на варова мазилка.Преди са били боядисани сега искам да ги освежа.
Купил съм гасена вар.Незнам колко вода да сипя.?
С какво се боядисва- с четка или валяк?
Каква разходна норма да очаквам?
Мерси предварително.

Полезна информация:
Фирми и майстори за боядисване на стени Изпълнители за боядисване на тавани
nikibi - специалист
Обикновенно се прьска с машина, ако дьржиш на четка или валяк се получава доста грубичко, вьпреки че ако се гони някакьв битово автентичен ефект и това е решение. Навремето са го правели чрез метла с която са прьскали по стените и таваните. Можеш да сложиш в варта и малко боза за заздравявавне. За разходната норма не се интересуваи, с един пакет ще обиколиш цялата кьща че даже и ще остане. Гьстотата е като на прясно мляко. Впечатлен сьм че все още има хора който използват варта за боядисване, желая успехи с този екологично чист и натурален продукт.
joro_206 - напреднал
Търся автентичност.Нямам машина.Ще пробвам с четка.някой ми каза че може и с "банадарка". Има един комин,една стена и два тавана- всичко около 50 м2.
Dewalt - специалист
Покажи с снимки как е станало.
Колегата е прав наистина - малко са хората които правят нещо с вар на днешно време
svetliopi44 - Чирак...
Има тема за направа на латекс от гасена вар.
Миналата седмица реших да я приложа върху общите части на мазето който са само на бетон.
Аз го направих по следния начин. Един пакет гасена вар 10кг. слагам в празна кофа от латекс 20кг. Прибавих около 200г. безир и шепа готварска сол. Разбих много хубаво с бъркалката докато безира и варта се у мешат хубаво. След това добавих вода до горе , и пак хубаво бъркане около 5 мин. Боядисвах с мече и четка и резултатът беше много добър. Варта не пуска както обикновено, а белотата мисля че малко латекси я имат. Пази си очите ,че на мен ми пръсна и да ти кажа хич не е приятно.С материал за 10лв. боядисах 60м2 , като не съм грундирал предварително.Мисля че ако бях грундирал ефекта щеше да е още по-добър.
goran2 - специалист
Аз също съм решил да измажа с хоросан от вътре къщата и да я варосам.Ще я оставя само на варова мазилка без да и правя варова шпакловка.Харесва ми да ми мирише на варчица :-D
Чувал съм разни рецепти за да не пуска варта.Добавяло се Ц200,прясно мляко такива неща.За боза не съм чувал.Ако някой знае някаква рецепта и съотношение какво и колко се добавя във варта за да не пуска нека сподели.Преди време една машина струваше 60лв.сега незнам,но мисля да се разтърся и да си взема една.
pavkatay - майстор
а солта защо се слага :?
torbalan - Дървен философ
nikibi написа:
...Впечатлен сьм че все още има хора който използват варта за боядисване, желая успехи с този екологично чист и натурален продукт.
в западна европа сега е модерно да се боядисва с вар именно защото е еко продукт :)
само дето там е безумно скъпо...
Dewalt - специалист
Какъв е извода - боядисвай с вар докато е евтино :lol:

Тема "Варосване на стени и тавани" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: