• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
masteradmin - майстор
Преди да ви кажа за какво ми трябва кафето, трябва да ви кажа, че на един стар таван намерих една маса, която много ми хареса.
Реставрирах я, и стана много добра, но плота и беше от шперплат(който се беше нацепил). Та аз я налепих отгоре с декоративен корк - беше
наистина красива,
но тъй като беше навън(под дъжда) след 2-3 години корка се понапука, а и жена ми го прецака на 2-3 места, защото корка е
доста мек. Реших да сложа отгоре стъкло, но след като изрязах стъклото по формата на масата. Видях, че разтояние между масата и стъклото на места е много голямо
(ако сложия нещо тежко ще се счупи). След като помислих
какво е достатъчно еластично за да компенсира разликата реших да навия въже което да залепя със силикон.
Та идеята е да запълня разтоянието
между масата и стъклото с кафе (защото сутрин с жената пием кафе на масата на терасата). Та искам да направя апликация (кафени зърна от кафе) от 2 вида кафе
светло и тъмно. Но никое кафе не ми струва достатъчно светло за контраст. С две думи
трябва ми около един килограм сурово кафе (казаха ми че било почти бяло) но никой не иска да ми продаде (дане би да им открадна бизнеса). Някакви идеи ???

Прикачен файл

P1020775.JPG
P1020775.JPG (135.14 KиБ) Видяна 5084 пъти

Прикачен файл

P1020766.JPG
P1020766.JPG (125.92 KиБ) Видяна 5084 пъти

Прикачен файл

P1020762.JPG
P1020762.JPG (79.32 KиБ) Видяна 5084 пъти

Прикачен файл

P1020760.JPG
P1020760.JPG (114.69 KиБ) Видяна 5084 пъти

Прикачен файл

P1020759.JPG
P1020759.JPG (125.71 KиБ) Видяна 5084 пъти
velsi - Почетен майстор
Имам познат, който се занимава с кафе. Ако искаш мога да попитам.
jekasus - майстор
Ако не ти изглежда кичозно ,лека промяна за масата
Изображение
Любо - специалист
не бях чувал за суровото кафе че е бяло, но е супер страхотна идея и ще стане готино
masteradmin - майстор
Ще кача снимки, само да се снабдя с "инверсно кафе"
BAlexandrov - специалист
А дали няма да мухляса... някакво консервиране ще му трябва... Защо не пробваш да оцветиш зърна с латекс :-D
mitko414 - специалист
бял боб, а.к.а. фасул.
Илиян Илиев™ - майстор
Веднъж съм виждал сурово кафе. Едни комший си бяха насадили в двора. Зърната бяха мръсно бели. Определено ще има силен контраст с печеното. Предполагам, че различните сортове са различни по цвят и има някои доста светли сортове съдейки по различните цветове на печеното.
Илиян Илиев™ - майстор
mitko414 написа:
бял боб, а.к.а. фасул.
На масата се пие кафе, не се яде боб с пръжки. :wink:
niki_sap - специалист
Ако искаш да го уплътниш с кафе ще ти трябва доста, като се има предвид колко е дебело въжето - може би трябва да помислиш за вариант за подплънка под кафето за да е по-малко нивото за запълване.
  • 1
  • 2

Тема "Сурово кафе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: