Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
vvladi21 - специалист
Здравейте. Имам едно питане към разбиращите. Може ли да се шпаклова с гипсова шпакловка върху латекс . Преди година като смених дограмата обръщането го направихме с фибран :). После се шпаклова само с лепило и толкова. Остана много грапаво. И накрая го боядисах с латекс. Сега искам да го направя гладко. ???
nihonjin - специалист
Може да се шпаклова директно върху латекса с колоркит (финна бяла шпакловка). После пак латекс.
vvladi21 - специалист
Трябва ли някакви грундове нещо... Или директно с колоркита.
di4ko.1976 - специалист
някой може ли да даде снимка как изглежда опаковката на този колоркит,че нещо в Русе не го намирам. а ми се иска да го пробвам.И каква му е цената?
nihonjin - специалист
vvladi21 написа:
Трябва ли някакви грундове нещо... Или директно с колоркита.
Няма нужда от грунд, само избърши хубаво с парцал преди шпакловането и имай пред вид, че тази шпакловка се прави много тънка - до 1мм, колкото да запълни грапавините на предишните слоеве. С колоркит не се изравнява, а само се заглажда.
Като изсъхне - шкуриш със шкурка 80 или 100 и става идеално.
vvladi21 - специалист
Благодаря ви за мненията. Но тези дни от празници не остана време но ще го праибвам.
dimovdid - специалист
Здравейте!
Използвам темата защото моят въпрос е сходен с тази разлика, че някъде стените ми са тоста грубо измазани и след това са боядисани с латекс.
Препоръчаха ми леко изшкурване, грундиране с дълбокопроникващ грунд на БОРО, шпакловане с СТ126.
Това правилно ли е?
Виждал съм и майстори, които смесват шпакловъчна смес с латекс и шпакловат.
А трябва да стане здраво, защото е на една вила, която не се използва през зимата и има големи температурни разлики. Понякога се появява и влага.
Благодаря Ви!

Тема "Шпакловане върху латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: