Здравейте!
Живея вече 10 год в апартамента си и дойде време за пребоядисване.
Навремето послушах един майстор и си направих повечето стаи с вар и много съжалявам за това. А това, което беше направено с латекс не е мръднало.
Ще пребоядисвам само варовите стаи, но смятам да ги прешпакловам и след това да нанасям латекса. Ще използвам LEVIS. Варта е наслоена повече и стои грапава и на някои места на струпеи. А и шпакловката не е направена много добре. Не беше наслоявано достатъчно, а пристъргвано с варо-гипсов разтвор и някъде камъчетата от мазилката стърчат.
Мисля първо да пристържа леко варта с шпакла, след това леко с шкурка за заглаждане и отгоре за заздравяване грунд на БОРО.
След това тънко шпакловане върху вече грундираното и боядисване с латекс.
Ще хване ли добре шпакловката върху грунда?
Препоръчайте ако обичате каква шпакловъчна смес да използвам-на коя фирма.
Правилна ли е процедурата, която съм замислил и ако не дайте съвет.
А каква е процедурата за прешпакловане върху стар латекс?
Благодаря Ви!
Димо
Живея вече 10 год в апартамента си и дойде време за пребоядисване.
Навремето послушах един майстор и си направих повечето стаи с вар и много съжалявам за това. А това, което беше направено с латекс не е мръднало.
Ще пребоядисвам само варовите стаи, но смятам да ги прешпакловам и след това да нанасям латекса. Ще използвам LEVIS. Варта е наслоена повече и стои грапава и на някои места на струпеи. А и шпакловката не е направена много добре. Не беше наслоявано достатъчно, а пристъргвано с варо-гипсов разтвор и някъде камъчетата от мазилката стърчат.
Мисля първо да пристържа леко варта с шпакла, след това леко с шкурка за заглаждане и отгоре за заздравяване грунд на БОРО.
След това тънко шпакловане върху вече грундираното и боядисване с латекс.
Ще хване ли добре шпакловката върху грунда?
Препоръчайте ако обичате каква шпакловъчна смес да използвам-на коя фирма.
Правилна ли е процедурата, която съм замислил и ако не дайте съвет.
А каква е процедурата за прешпакловане върху стар латекс?
Благодаря Ви!
Димо