• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
7+4 ръце Латекс Дисповит и не покрива+БороКонтакт+още1фасаген и пак избиват петна.:shock: Става на въпрос за таван на кухня,която преди няколко години се озорих 7 ръце и я зарязах.Сега пак, а кухнята почти не е ползвана след 7 те ръце.Моля,ако някой знае как може да се фиксира тавана да даде съвет.Ако не ми дадете съвет утре следобяд ще я мажа с блажна боя. :?
Благодаря предварително.
Последна промяна от Simonty на нед окт 15, 2006 8:25 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Петна от какво? Каква е основата? С какво е мазано преди, в смисъл преди миналогодишния латекс? Най-простото, което се сещам е да смениш цвета. Предполагам сега боядисваш с бяло. Ако е някакъв цвят, макар и светъл, ще покрие по-добре.
velsi написа:
Петна от какво? Каква е основата? С какво е мазано преди, в смисъл преди миналогодишния латекс? Най-простото, което се сещам е да смениш цвета. Предполагам сега боядисваш с бяло. Ако е някакъв цвят, макар и светъл, ще покрие по-добре.
Благодаря има резон в идеята.
Петната са от мазнини предполагам,но вече са покрити с х слоя.Цвета на петната е жълтеникаво бежов,но пък плочките са сини и ще стане кофти.
velsi - Почетен майстор
Да не би да е пушено много в това помещение? Никотиновите наслагвания се разтварят много добре от белия латекс и винаги избиват дори и след многократно нанасяне на латекса. Щото мазнотии по тавана... чак пък толкова много... нещо не мога да си го представя.
Emerald - модератор
Грунд може би би покрил тези петна?
dildes - специалист
Simonty написа:
7+4 ръце Латекс Дисповит и не покрива+БороКонтакт+още1фасаген и пак избиват петна.:shock: Става на въпрос за таван на кухня,която преди няколко години се озорих 7 ръце и я зарязах.Сега пак, а кухнята почти не е ползвана след 7 те ръце.Моля,ако някой знае как може да се фиксира тавана да даде съвет.Ако не ми дадете съвет утре следобяд ще я мажа с блажна боя. :?
Благодаря предварително.
Недей така :lol: , аз ти предлагам да си купиш един малко по-скъп латекс Levis, да ти го тонират в някакъв светъл цвят и няма да имаш никакъв проблем, а мисля че даже и да минеш с бял ще покрие. Аз първо сложих в кухнята /щото бях с обикновен латекс и като го изпръсках с кво ли не...ужас/ сега целият ми апартамент е с такъв латекс и просто нямам думи :-D . Наистина си заслужава парите, аз си го купувам от Бриколаж, но има и в други магазини. 2.5 л. струва около 40 лв. с тонирането, но покривността му е много по голяма от тази на българските. Аз последно боядисвах хола и с 7 л. минах 60 кв.м. на две ръце. :-D
Успех! Ако решиш да действаш по този вариант искам после впечатления :wink:
Благодаря на всички които дадоха съвети.
Опитах почти всичко по технологията -грунд 2ръце слд това латекс(Emerald имах големи надежди)но петната пак излязоха,латекс със Ц200 пак не помогна,не изпробвах само варианта с латекс на варова основа защото нямаше в близките магазини.И реших проблема с... блажната боя от раз.Ммм... не изглежда никак зле.
@dildes-не ми се рискува с латекс за 16кв/кг.
velsi - Почетен майстор
Ако беше потърсил матова блажна боя сигурно резултата щеше да е същия както с латекса....
b52
За да не отварям нова тема, ще продължа тази.

Нямам идея с какво е мазан тавана преди, но сега като боядисвам с латекс, на места "хваща", на места - не. И тавана става на бели и по-тъмни петна. И преди и сега цвета е бял.

Друг проблем е, че дори и новия латекс да хване, след като изсъхне се напуква и пада.

Пробвахме да изчегъртаме основата от миналото боядисване, но резултата е същия.

Как може да се разреши този проблем?
b52 написа:
За да не отварям нова тема, ще продължа тази.

Нямам идея с какво е мазан тавана преди, но сега като боядисвам с латекс, на места "хваща", на места - не. И тавана става на бели и по-тъмни петна. И преди и сега цвета е бял.

Друг проблем е, че дори и новия латекс да хване, след като изсъхне се напуква и пада.

Пробвахме да изчегъртаме основата от миналото боядисване, но резултата е същия.

Как може да се разреши този проблем?
може да е безцветна мазнина пробвай на малък участък с веро или сапун.Ако не стане се сещам само за прешпакловка...
  • 1
  • 2

Тема "7+6+6 ръце Латекс и не покрива...Влезнах у историята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: