Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
vasko_dinkov - помощник
Здравейте,

Имаме нужда от съвет (доста спешен :() как може да се махне Ц200 от стената. Става въпрос за коридора в панелно жилище, където е лепено едно зелено мъхесто нещо по стените в/у оригиналната шпакловка (нещо като велтър, не знам дали си има определено име). Значи самото това зеленото го махнахме, но на много места остана тънък слой Ц200, който естествено е добре изсъхнал и е станал като гума :(. Сега ще се шпаклова наново, но не знам просто остатъчното Ц200 как да го изчагъртаме. Това, което пробвахме е стандартното за тапети - мокрене и със шпакли, обаче то явно не поема нищо от водата като е изсъхнало и работата е много трудна. Търкаш като луд и накрая пак си остава. :(

Сега мисля, примерно с някаква метална четка ли да пробваме и аз не знам.

Имате ли някакви идеи как може да махне най-лесно? Или може би има някакви грундове, с които може да се мине отгоре и да си остане така и да се шпаклова отгоре?

Благодаря ви предварително! :)
Армагедон - специалист
" Мъхистото нещо " най-вероятно е било деколин, в родителите ми след свалянето му праснаха една шпакловка, като предварително начукаха основата :!: :!:
vasko_dinkov - помощник
Да, да точно деколин му викат. Аз го махнах, само че си остана на места лепило по стената на доста големи участъци като прозрачен слой. Освен да начукаме по-нагъсто и да се шпаклова отгоре в/у лепилото? :?
pavkatay - майстор
Колегата 'плочката БГ' сигурно си е легнал, затова ще трябва да се намеся аз.
Това с 'начукването' е отживелица.
Ако основата е здрава -използваш подходящ грунд. Ако основата не е здрава 'начукваш' докато всичко падне и правиш нова основа(мазилка). После шпакловаш.
Като марка грунд аз съм ползвал 'бетонконтакт' на 'Боро'. Но има и други-който е работил да каже.
PLOCHKATABG - специалист
pavkatay написа:
Колегата 'плочката БГ' сигурно си е легнал, затова ще трябва да се намеся аз.
Това с 'начукването' е отживелица.
Ако основата е здрава -използваш подходящ грунд. Ако основата не е здрава 'начукваш' докато всичко падне и правиш нова основа(мазилка). После шпакловаш.
Като марка грунд аз съм ползвал 'бетонконтакт' на 'Боро'. Но има и други-който е работил да каже.
Офф, не съм си легнал, нали се заяждаме. Не видях връзката, ама... . Дано и тук не е заяждане, иначе червения грунд на Боро е добър преди шпакловка, но не бих го слагал преди латекс.
Друго което съм използвал е флексово лепило-една ръка и отгоре всичко друго. Когато се тегли с лепило, песъчинките драскат основата и си правят много добро захващане.
ANGELI - напреднал
пробваи с артефикс

Тема "Как да махнем Ц200 от стената" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: