• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Svetoslavoff1 - майстор
Здравейте,
Ще съм благодарен, ако ми препоръчате боя, която сте ползвали и сте доволни от качеството и.
Питах в няколко магазина за бои, но без резултат. Последно купувах такава боя преди около 15-ина години, а пода вече има нужда от освежаване.
lubima - помощник
имаш предвид лак за дървен под/усилен с полиеритен/ или просто подова боя с някакъв цвят?Какъв е крайния резултат, който искаш да постигнеш?Има много добри видове подови покрития, но е добре да кажеш това което искаш като краен резултат.
ESPACE - майстор
lubima написа:
/усилен с полиеритен
Това някакъв нов вид полимер ли е? :?
lubima - помощник
ESPACE написа:
lubima написа:
/усилен с полиеритен
Това някакъв нов вид полимер ли е? :?
:o грешка)))имах предвид ПОЛИЕРИТАН, лак за паркет усилен с полиеритан, не е нов вид полимер ;)
ESPACE - майстор
lubima написа:
ПОЛИЕРИТАН
Стига бе, преди три грешки в една дума, сега само две. Имаш напредък.
Полимера е ПОЛИУРЕТАН.
Svetoslavoff1 - майстор
lubima,
Ами не знам как по-точно да го напиша - износоустойчива боя за под. А дали да има полиуретан в нея - ами ако придава износоустойчивост на боята нека си има. Подът е от плоскости ламинирано ПДЧ - бюджетно решение преди доста години, но засега върши работа. Боята се е поизносила с годините. Преди имаше цветен емайллак за дървени подове и изкарваше доста.
lubima - помощник
Светославов, щом боята е била цветен емайл лак, е добре да ползваш отново нещо подобно, а щом е боядисвано преди много години едва ли е на водна основа.Бих ти препоръчала боя на алкидна основа, но...като финишен слой аз лично бих минала две ръце паркетен лак, за да е устойчиво на стъпки и износване.Ако използваш само боята има опасност много бързо да се износи, особено на по натоварените места/около вратите/...дано съм била полезна)
а на Г-н ESPACE : Благодаря за поправката, задобрявам нали ;)...може би ако го напиша още няколко пъти ще бъде безупречно.Вие господине учител по БЕЛ ли сте? :?
ESPACE - майстор
Не lubima, не съм учител по БЕЛ. Просто явно зацепвам бавно и първия път наистина помислих, че има такова нещо, за което не съм чувал. Обаче втория път ми дойде в повече. Не се обиждайте, ама ако съм на мястото на питащия няма да подходя сериозно към Вашите съвети.
stiv1961 - майстор
Боя за под
Прикачен файл:
lrg1266587351.jpg
lrg1266587351.jpg (8.18 KиБ) Видяна 6493 пъти
https://www.google.bg/search?q=%D0%B8%D ... 0%B4&cad=h

Преди 4-5 години ползвах един гръцки лак за естествен паркет, но няма да ти хареса цената. Тогава сестра ми пращаше парите и и каза- купувай :) , но сега не бих дал 650 лв. за 70 м2 паркет.
lubima - помощник
ESPACE написа:
Не lubima, не съм учител по БЕЛ. Просто явно зацепвам бавно и първия път наистина помислих, че има такова нещо, за което не съм чувал. Обаче втория път ми дойде в повече. Не се обиждайте, ама ако съм на мястото на питащия няма да подходя сериозно към Вашите съвети.
не се обиждам лесно;)...всеки може да сгреши...та дори и два пъти. :rolleyes: Въпрос на избор е дали ще подходи сериозно към съвета ми.Питах подробно, защото не се споменава нищо за основата/а това е много важно/, и за ценовия клас на продукта.Бих могла да му изброя много продукти, но е важно да се съобразя с изискванията на човека...
  • 1
  • 2

Тема "износоустойчива боя за дървен под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: