Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
brunder - специалист
Здравейте искам да питам на пистолес за праскане на боя:
1.Скакви бои може да се пръска.
2.На компресор:8атмовери.150 литра дебит.50обем Може ли да се сложи пистолет за праскане.
boby75 - специалист
brunder написа:
Здравейте искам да питам на пистолес за праскане на боя:
1.Скакви бои може да се пръска.
2.На компресор:8атмовери.150 литра дебит.50обем Може ли да се сложи пистолет за праскане.
Можеш на всеки компресор да сложиш,зависи за какво ще го използваш,но трябва да знаеш няколко основни неща:да не хвърля масло и конденз в маркуча,който е до пистолета.За целта слагаш филтри.Купуваш си един регулатор на налягането преди самия пищов и го правиш на бързи връзки.Различните бои се пръскат с различно налягане и дюзи. Има куп други неща.Темата е много голяма,затова ти отговарям така общо.Не съм професионалист бояджия,но имам към 50-60 комплекта боядисани алуминиеви джанти,които смея да твърдя,че ги правя много добре.Боядисвам си детайли на коли,но цяла не съм правил.ще пусна снимки на джантите които съм правил и на инструментите с които боядисвам,но ще бъде след няколко дни,защото не съм си в града.
brunder - специалист
Ами компресора принципно няма ли свои филти или трябва да купя?И колко лева струвар.
boby75 - специалист
brunder написа:
Ами компресора принципно няма ли свои филти или трябва да купя?И колко лева струвар.
Не знам какъв ти е компресора.На повечето малки хобита няма или има малки.ако искаш да боядисваш хубаво трябва да имаш хубав дехидратор(влагоуловител)- има и китайски,които вършат работа.на около 40 лв.са.Води се пневматична група.Има дехидратор и слепен за него омаслител(който работи с гайковерт там налива масло)Там е и регулатора на налягането. след него слагаш филтър за твърди частички(прашинки)Пак има евтини и вършат работа-към 10 лв. И си готов с филтрите-на теб явно не ти трябва професионално-защото там са по скъпи нещата.Като си вземеш хубаво пищовче и регулаторче под него ще стават нещата.Бях на около 20 години(сега съм на 35) имахме един бус и го ошкурих,нагласих го да го боядисвам,ама никой не ми беше показвал как се боядисва.Това една ръка-чакаш и т.н.Като хванах пищова и като като почнах гланц да припаднеш,минах цялата страна и си викам-ебати кефа и лесното.Като погледнах назад всичко се беше стекло и капеше по земята.Трих цялата страна с кореселин и отидох да питам как става.Оказа се че не е фасулска работа.

Тема "Пистолет&компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: