Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Завърших грубия строеж на вила и бързам да обработя дървените конструкции, които са на открито.
Челните дъски ми ги поставиха майсторите при направата на покрива и ги лакираха с лазурен лак за защита и декорация на външни и вътрешни повърхности, на Мегахим, цвят венге.
По отношение на гредите, които подпират покрива, съм стигнал до шкурене и безиросване с безир сияние /не ленен/.
Когато отидох в магазина за купуване на качествен лак /яхтен/, ми казаха, че нямат същия цвят венге, т.е. ще се наложи и гредите да боядисвам с българския лак, който не бил много качествен, ако не искам да стане шариния.
Въпросът ми е - може ли да лакирам гредите с лазурен лак на Мегахим и после да лакирам с безцветен качествен яхтен лак? Ще се получи ли ефекта на по-добра устойчивост на покритието?
housedoktor - майстор
Да ,може и така се прави .Но яхт лака не е устойчив ,каквото и да пишат производителите .Акрилните лакове се представят по -добре .
EDI - майстор
Лак на водна основа, яхтения изобщо не е устойчив на влага и слънче.
torbalan - Дървен философ
аз смятам да купя същия лак, с който дограмаджията ми е лакирал дограмата, и да боядисвам с него...

трикомпонентен е - импегрант, байц и лак...
housedoktor - майстор
Това сигурно е един гръцки Хротекс или нещо подобно -доста добър е ,но бавно съхне
torbalan - Дървен философ
май за шведски го продават...
но не помня марката каква беше...

на работа в офиса са ми записките :)

п.п.
сетих се...
Becker Acroma - това е лака...
EDI - майстор
Аз за к къщи ползвам лаковете на ДУФА, на водна сонова.Много съм доволен, гредите на навеса ги лакирах с такъв, вече 3 зими изкараха, без грам увреждане на дървото.Вода ги лее, слънце ги пече, проблеми няма.

Тема "грундиране и лакиране на греди и челни дъски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: