Значи... решил Монката (моя милост) да си изолира вътрешно къщата (има и външна изолация). Решил и почнал -купил фибран, лепило, шпакловка, мрежа.. всичко. Само грунд не купил, и дюбели, защото за грунда изобщо не се сетил, а дюбелите.. след пробиване на един кабел в стената, който не трябва да е там, се отказал от дюбелите. Не му се искало да надубчи стената и да попадне отново на кабел. И така - лепих фирбан върху латексова стена (мазана с латекс някога), после шпакловах, но без да грундирам стената и без да слагам дюбели. И чета аз, чета.. и чета че след 2-3 години е много вероятно да падне, точно поради тези 2 особености. А МАЙСТОРА който довършва моята работа (щото на мен ми писна да лепя), нищо не каза за грунд. Дюбели аз настоях да няма поради електрическият проблем. И сега.. какво да правя? Не искам да ми се повредят стените след малко години, щото довършителните работи ги изпипвам (гладка шпакловка, грундиране на грубата преди фината, нови тапети с копринен ефект...). Мога ли по някакъв начин да коригирам, макар и частично положението? Сещам се само за дюбелите - да набия навсякъде дюбели, и да се моля да не се отлепят плоскостите от латекса. Идеи?
П.С.
наложи се да отлепя 1-2 плоскости, поради технически причини. Отлепването беше.. трудничко, но успях - падна заедно с пласт латекс
П.С.
наложи се да отлепя 1-2 плоскости, поради технически причини. Отлепването беше.. трудничко, но успях - падна заедно с пласт латекс