Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Synthy - специалист
Значи... решил Монката (моя милост) да си изолира вътрешно къщата (има и външна изолация). Решил и почнал -купил фибран, лепило, шпакловка, мрежа.. всичко. Само грунд не купил, и дюбели, защото за грунда изобщо не се сетил, а дюбелите.. след пробиване на един кабел в стената, който не трябва да е там, се отказал от дюбелите. Не му се искало да надубчи стената и да попадне отново на кабел. И така - лепих фирбан върху латексова стена (мазана с латекс някога), после шпакловах, но без да грундирам стената и без да слагам дюбели. И чета аз, чета.. и чета че след 2-3 години е много вероятно да падне, точно поради тези 2 особености. А МАЙСТОРА който довършва моята работа (щото на мен ми писна да лепя), нищо не каза за грунд. Дюбели аз настоях да няма поради електрическият проблем. И сега.. какво да правя? Не искам да ми се повредят стените след малко години, щото довършителните работи ги изпипвам (гладка шпакловка, грундиране на грубата преди фината, нови тапети с копринен ефект...). Мога ли по някакъв начин да коригирам, макар и частично положението? Сещам се само за дюбелите - да набия навсякъде дюбели, и да се моля да не се отлепят плоскостите от латекса. Идеи?

П.С.
наложи се да отлепя 1-2 плоскости, поради технически причини. Отлепването беше.. трудничко, но успях - падна заедно с пласт латекс :(
peter_m - специалист
Да ползваш уред за откриване на кабели :?
Synthy - специалист
Я я... какъв е този уред?
valat111 - специалист
Металотърсачи, има ги на магазините на "Конрад"...15-20 лв, откриваш кабелите, очертаваш трасето им и дупчиш смело.
peter_m - специалист
Не е коректно да се каже металотърсачи. В зависимост от уреда (и цената му) открива дърво, тръби, кабели (най-добре е да са под напрежение) ... Има няколко теми във форума за тези уреди.
valat111 - специалист
В случая му е необходим точно металотърсач...откриват проводници в стени и без да са под напрежение /например за осветителни тела, на които фазата се прекъсва от ключа/...за тавани от бетонни плочи не са ефикасни, защото индикират и на арматура...кабела трябва да е под напрежение...споменах вече за осветителните тела...занимавам се професионално с монтажи...случвало ми се е свредлото на перфоратора ми да получи "заварка' от кабел под напрежение.
Synthy - специалист
Ясно, Благодаря! Ако не намеря някакъв сравнително евтин металотърсач (30-40лв. макс, може и китайски), ще бухам с перфоратора на сляпо, като пазя там където би трябвало да има кабел. Пък.. на късмет. То се е видяло, че няма да мина без дюбелиране.
marian1 - майстор
Колега здрасти, не е ли по лесно да си свалиш някой друг контакт, после да видиш от къде идват жиците- в повечето случаи идват отгоре, после на височина около 220-230 да си потърсиш разклонителните кутии и си ок.Толкова е лесно за един жичкаджия -при положение че нямаш изгъзици по ел мрежата и е правена от професионалист....Успех ти желая!
Synthy - специалист
marian1 написа:
...при положение че нямаш изгъзици по ел мрежата и е правена от професионалист....
Ето тук се разминава положението ми - изгъзици имам, за съжаление, и е правена от някой селски пияндур. Иначе си прав за кутиите и правите кабели, ама вече нацелих кабел, който не трябваше да бъде там. Преди час надупчих едната стена без поражения :) Надявам се да не бухна и при другите :)

Тема "омазах работата... с топлоизолация и шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: