Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
s.v.atanasov - специалист
Колеги имам нужда от помощ.Как да получа такъв цвят синьо с такъв ефект,някои правил ли е това каква е технологията с някакъва готова боя ли се прави или по друг начин.Някои ако знае моля да сподели ще се радвам и ако качи снимки.Благодаря!

Прикачен файл

DSC07456.JPG
Dewalt - специалист
Също като съсътарено бяло.
Боядисваш едини слой.
Изчакваш да изсъхне.
Зашкурваш леко и лакираш с безцветен лак ако искаш да ти е лъскаво.
Колега извиняваи но не те разбрах там ми се виждат два цвята седи като стари и изтаркани дънки.
Dewalt - специалист
По начина по които ти казах по горе можеш да постигнеш един нюанс.
Няма как да станат два.
Благодаря за одговора.Идеята е да слогеш 2 цвята един върху друг и после да шкуриш нещо такова си мисля аз.
mumar - специалист
Не съм много сигурна, че точно това искаш да направиш,
ама като гледам по- горе какви мъки са те налегнали със стари прозорци се смилих :-D
Тази техника се ползва и в декупажа, пускам линкче на руски, можеш по картинките да се ориентираш ако не го разбираш
http://www.liveinternet.ru/users/2796621/post113934205/ - тук е обяснено малко по- подробно/естествено ти ще сложиш други цветове/
http://www.liveinternet.ru/users/3766773/post132326447 - тук са го докарали почти като твоето прозорче
Ако искаш и пукнатини, това е друга бутилка :partyman:
Благодаря ти мумар за одговора,
но това е мн далеч от това което искам.
Но техниката можеби е същата.Явно ще трябва да се приказва с художници.

Искам да попитам нещо модератора.Видях че сте ми закрили темата в раздела за декорация.Сметнах че там ще имам поголяма възможност да получа одговор след като видях че тука не успях да получа това което търся.Та въпроса ми е следния нали саита е направен хората да си помагат неразбрах какво лошо съм направил че сам я пуснал втори път на вашия саит.Аз търся просто помощт.НЕ ми пречете.
velsi - Почетен майстор
Не ти пречим, но трябва все пак да има някакъв ред. Ако всеки питащ реши, че най-добре за него е да си пусне темата в 5-6 раздела едновременно тогава какво правим? Ако те устройва мога да преместя тази тема там?
Благодаря ако може да я приместите ще бада благодарен
Тука не и е мястото определено.Ще гледам да не се повтаря.Благодаря за разбирането.
silllveto - Майсторица
Боядисваш първо бяло. Като изсъхне, отгоре синьо. И забърсваш с парцалче там, където искаш да се показва бялото. Мисля, че по този начин ще се получи ефектът, който търсиш. Пробвай първо на нещо, което не ти трябва.
С шкурка е др вариант, но мисля, че той е по-удачен, когато искаш да се вижда дървото по ръбовете.
Успех и да покажеш какво е станало. :)

Тема "състарено синьо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: