• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
onzi112 - напреднал
Колеги тази година ми се налага да боядисвам и лакирам доста работи и елементи по вилата и къщата.
Откачма от четки и мечета .
Реших да си купя кпмпресор 50л и пистолет за боядисване .
Въпросът ми е дали мога с него да боядисвам блажна боя , латекс , фасаген и лак .
Много благодаря.
dobrev9111 - напреднал
Може стига компресора да има голям дебит.
onzi112 - напреднал
dobrev9111 написа:
Може стига компресора да има голям дебит.
Мисля да закупя 50 литра надявам се да е достатачен все пак е за домашна работа
bulhomes2 - майстор
При мен поне не става. Моя е 50 литров - боядисвах едни дървении и се убедих, че дебита му е малък - мотора работеше непрекъснато, даже го поизчаквах да набере силица....
onzi112 - напреднал
bulhomes2 написа:
При мен поне не става. Моя е 50 литров - боядисвах едни дървении и се убедих, че дебита му е малък - мотора работеше непрекъснато, даже го поизчаквах да набере силица....
Благодаря колега за одговора.
zzuzi - специалист
Не те интересува толкова ресивъра колкото дебита-на 50 литров ресивър може и глава 200л/мин да е сложена.И гледай в характеристиките "Изходен дебит",защото обикновено е доста по малък от входящия,който обичат да пишат.
biser80 - специалист
Според мен, по-важен е пистолета с каква дюза е.Колкото до компресора мислая че ще стане.
onzi112 - напреднал
Благодарско колеги за одговорите. Ходих до едни тенекиджии до ас и ги питах също споделих им че дори обмислям тия на бош пистолетите за боядисване
казаха ми че ще се прееба много направо да взимам компресора и да не му мисля .
lov - майстор
Намираш си една по голяма бутилка за въздух. Най лесно се намират автомобилни но става и водосъдържател от бойлер. Колкото по голям обем толкова по добре. Слагаш и кранчета макар че те са по желания но е за предпочитане да си затвориш системата след като приключиш с майсторлъка. Така че да си запазиш въздуха до следващия път. Като имаш голям обем на ресивера няма да то се налага да изчакваш чак толкова.
Като ти се доработи пускаш компресора и чак тогава почваш да бъркаш бои и тем подобни. За това време тъкмо ще е дигнал налягане.
Тази добавка има и още едно голямо предимство че въздуха успява още по добре да се очисти от кондез и масла.
onzi112 - напреднал
Добре че не изхвърлих газовата бутилка от стария москвич на баща ми :lol: :lol: :lol: .
Сигорно ще я позлвам за тази цел 60л. е сигорно ще бъде вече достатачно 120л. като цяло.
Мерси много за идейката.
  • 1
  • 2

Тема "питане за компресор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: