Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
ribnikolaevi - майстор
Майсторите (фина шпакловка и боя) си тръгнаха. И оставиха неща за довършване. При отцепването между два цвята (имам такова само на ъгли - вътрешни и външни) е леко къдраво. По-точно не къдраво, а не е по права линия, примерно както ако се ползва тиксо. Как да го направя равно?
Има малко пръски от едната боя върху другата. Как да ги оправя?
На малките страници около прозорците е боядисано с четка и личат следите от космите. Как се поправя това?
Сигурно ще питате за снимки, но в момента нямам, вероятно след ден-два ще кача.

И само да спомена, че понеже бях пуснал тема, че търся кой да го направи: не се нахъсвайте срещу избора ми. Мисля, че минах сравнително леко и безпроблемно през това приключение, наречено боядисване. Дефектите, които останаха не са фатални (друг е въпроса, че ми се иска да ги няма).
Последна промяна от ribnikolaevi на вт фев 08, 2011 8:57 pm, променено общо 1 път.
toni_g79 - специалист
ribnikolaevi написа:
Майсторите (фина шпакловка и боя) си тръгнаха. И оставиха неща за довършване. При отцепването между два цвята (имам такова само на ъгли - вътрешни и външни) е леко къдраво. По-точно не къдраво, а не е по права линия, примерно както ако се ползва тиксо. Как да го направя равно?
Има малко пръски от едната боя върху другата. Как да ги оправя?
На малките страници около прозорците е боядисано с четка и личат следите от космите. Как се поправя това?
Сигурно ще питате за снимки, но в момента нямам, вероятно след ден-два ще кача.

И само да спомена, че понеже бях пуснал тема, че търся кой да го направи: не се нахъсвайти крещу избора ми. Мисля, че минах сравнително леко и безпроблемно през това приключение наречено боядисване. Дефектите които останаха не са фатални (друг е въпроса, че ми се иска да ги няма).
Дано ти е останало от боята ,че ако е израЗходвана всичката ще стане интересно :)
Последна промяна от toni_g79 на вт фев 08, 2011 11:37 pm, променено общо 1 път.
Йорданов2 - специалист
Щом са се осрали, защо ги наричаш "майстори"?
Отсичане по конец можеш да направиш само с тиксо. На ръка също става добре, но не и ако трябва да се оправя нещо - тогава като правило става по-зле. Външен ъгъл ако е правен направо с дългокосместа ролка - сащо не става за пред хора.
Пръските се боядисват с потупване на четката. Няма никаква гаранция че цветът на останалата, вероятно, боя, ще е със същата интензивност, тоест ще остане петно/петна с един тон по-тъмно. Нататък си знаеш, пускаш пак обява за майстор.
Обръщането на прозореца се оправя с тиксо (да поясня - лепи се върху дограмата) и потупване с дунапрен, например. Преди това се шкури напряко на видимите следи. Ако не са боядисвали с баданарка или четка за дърво, би трябвало да се маскира. Става и с четка, като се дърпа по посока на светлината, а не вертикално.
Последна промяна от Йорданов2 на вт фев 08, 2011 6:42 pm, променено общо 1 път.
toni_g79 - специалист
Няма да дискутирам начините за поправка,защото незнам кои начини и инструменти са ползвани :) Само ще кажа,че никой уважаващ себе си бояджия не ползва тиксо при отсичане на цветове (освен ако не се пръска машинно,но това е друга тема с нейните си тънкости),тиксо евентуално се ползва за предпазване на рамки на врати,прозоци,первази,трудно достъпн места и други такива........... ако има достатъчно останала боя от ползваната,след хубаво разбъркване,не би трябвало да има никакъв проблем,все пак е скоро боядисвано :) :) :)
Моя съвет е да не правиш нищо и да си преглътнеш направеното,до следващото боядисване.Освен ако нямаш излишни пари за други майстори :)
wentii - специалист
Тиксо не се използва при отсичане! А покрай прозозореца,шкуриш където е на четки и боядисваш с малко валяче. Ако самите вътрешни ъгли са криви няма как отсичането да е право.
pavkatay - майстор
Айде и тук се разгоря спор без да има дилема (всичко е свършено) ,така че ще използвам момента да питам -ако не се използва тиксо как става 'отсичането'на два цвята.
Не се шегувам и заяждам -просто не знам.
toni_g79 - специалист
pavkatay написа:
Айде и тук се разгоря спор без да има дилема (всичко е свършено) ,така че ще използвам момента да питам -ако не се използва тиксо как става 'отсичането'на два цвята.
Никой за нищо не спори :) всеки има право да си работи както намери за добре,важен е крайния резултат-времето и качеството :) иначе отсичането става с четка.Много важен въпрос е какви четки се ползват,хубава четка и майсторска ръка,горе долу това е.НЕ ИСКАМ да се впускам в спорове,но при ползване на тиксо има много по-голяма вероятност да се обърка нещо(попадане на боя под тиксото,при отлепването му падане на боята,не съвсем право поставяне на тиксото (още повече при не идеално гладки и прави стени) и т.н. +става по-бавно!!!
П.П.-това си е лично мое мнение и не го налагам на никой.Мисля,че имам достатъчно (все пак човек се учи цял живот) опит за да знам за себе си кое е най-добре!!
housedoktor - майстор
аз също не използвам тиксо при отсичане..В Англия даже казваха,4е е направено за домакини ,не за професионалисти.Важна е четката и най вече ръката,както споменаха колегите
ivanovrg - специалист
аз рядко боядисвам но когато се наложи да отсичам ползвам едни четки PURDY и отсичането е наистина лесно с тях ,но си трябва и ръка(не като моята :-D )
wentii - специалист
pavkatay написа:
Ами ъгъла като се отсича трябва да е на нивото на очите и само върха на четката да се плъзга по него. За стените пак така,само трябва да гледаш ъгъла по същия начин както м/у таван и стена. Относно тиксото,ако боята е акрилна след отлепяне ще има и доста боя отлепена с него.
Май не обясних много ясно,ама с думи толкова мога.

Тема "Довършване след майсторите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: